dijous, 28 de maig del 2009

Primer memorial Sebastià Salellas i Magret

I tal dia farà un any... i tal dia resulta que és avui... Avui fa un any no només ens va deixar un bon home, sobretot ens va deixar un lluitador, un ciutadà compromès amb la justícia (també la social) i amb la llibertat, un home que es va comprometre sempre políticament, que mai va ser neutral, un home d'esquerres, no dels d'esquerres de debó, sinó dels autèntics d'esquerres. Un home amb una gran barba, com els bons i autèntics homes d'esquerres d'abans...
Un any després aquests dies, a partir d'avui, s'organitzen una sèrie d'activitats per retre-li un merescut homenatge i recordar-lo, en el què serà el Primer memorial Sebastià Salellas i Magret. Aquest és el programa d'actes, que s'acompanya també amb un text del propi Tià Salellas.

PROGRAMA SETMANA MEMORIAL SEBASTIÀ SALELLAS 2009

Dijous 28 de maig
A 2/4 de 8 del vespre, inauguració de la plaça Sebastià Salellas a Vila-roja
(Girona), al costat del CAP.

Divendres 29 de maig
A 2/4 de 8 del vespre a l’auditori del Col·legi d’Advocats de Girona:
Conferència Sebastià Salellas, lluitador a càrrec del Dr. J.Mª Terricabras.
Presenta: Joan Sureda.

Dissabte 30 de maig
A les 12 del matí als Quatre Cantons de Girona, vermut popular anti-especulatiu
Organitza: Col·lectius de l’esquerra anticapitalista de Girona.

A les 7 de la tarda al Centre Social La Màquia (C/ dels Vern, 15 de Girona) presentació del llibre Rastros de Dixan, dedicat a Sebastià Salellas Magret, i projecció del documental del llibre amb alguns dels seus autors i protagonistes. Organitza: Col·lectius de l’esquerra anticapitalista de Girona i editorial Virus.

Dilluns 1 de junyA les 8 del vespre a la llibreria 22, presentació del llibre de poesia de Rosa Font,
Des de l’arrel, premi Cadaqués a Rosa Leveroni 2008.

A 1/4 d’11 del vespre, projecció de pel·lícula Hic Digitur Dei (Catalunya 1977) sobre la transició, al cinema Truffaut. Presentarà la pel·lícula Guillem Terribas (president del col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona) i Antoni Martí, director del film. En acabar la pel·lícula hi haurà un debat, moderat per Guillem Terribas, amb Salvi Jacomet, Xavier Corominas... i altres membres de la colla de Fontsabeu.

Dimarts 2 de juny
A 2/4 de 8 del vespre a l’auditori del Col·legi d’Advocats de Girona:
Taula rodona sobre les presons. Hi participen: Carles Monguilod (advocat), Mateu Seguí (advocat), Begoña García de Cortázar (treballadora social) i Xavier Palou Falcó (expres) Presenta: Benet Salellas (advocat).

Dimecres 3 de juny
A 2/4 de 8 del vespre a l’auditori del Col·legi d’Advocats de Girona:
Conferència Llei de partits i dret de defensa a càrrec de l’advocada basca Jone Goirizelaia Presenta: Carles McCragh, vice-degà del Col·legi d’Advocats.

Organitza:
Comissió per la creació
de la Fundació Sebastià Salellas

Col·labora:
Ajuntament de Girona
Col·legi d’Advocats de Girona
Diputació de Girona
Llibreria 22
El Punt
Memòria, Lluita i Resistència - Taller de Cultura
Cinema Truffaut

“la veritat és que estic tan atemorit davant del model de seguretat dels nostres estats socials i democràtics de dret que ja fa mesos que m’han desaparegut les poques ganes de somriure de les que disposava. Això no vol dir que no continuï, en tot moment, treballant per la pau i la igualtat en el món, el que passa és que, tal com no es cansa de repetir Terricabras, sense llibertat -i ara apenes en queda- no hi pot haver mai seguretat. (...) Resto, per tant, atemorit però rebel, perquè no em resigno a quedar immòbil i poruc. Penso que hauríem d’estar convençuts perquè aquest silenci de cementiri no ens converteixi simplement en arruïnats habitants del Leviatán global, obedients a la norma de seguretat i còmplices de tota aquesta tragèdia dels drets humans.”
Sebastià Salellas i Magret
--------------------------------------

pd: Tià Salellas. Post d'estómac, publicat el dimecres 28 de maig de 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada