dissabte, 23 de maig del 2009

Manifest Roses'09: socialistes i l'esport


Malament si la sectorial d'esports del PSC no fos activa!... Bé, més enllà de la broma, el cert és que la Sectorial d'Esports de de la federació del PSC de les comarques gironines és molt activa; el seu responsable i coordinador és el sarrianenc Joaquim Rodríguez, qui sempre està a disposició dels militants i càrrecs electes del PSC per orientar-los en matèria de planificació esportiva. No en va en Quim Rodríguez va ser, durant els darrers mesos del Govern Maragall, el delegat d'Esports de la Generalitat a Girona.

A principis de maig la sectorial d'Esports de la federació del PSC de les comarques gironines va organitzar una trobada a Roses, amb una vessant no només "teòrica" i de planificació, sinó també pràctica, pel què es van visitar instal·lacions esportives i es va fer activitat.


Un dels fruits de la sectorial d'esports és aquest manifest, que no només s'emmarca i es suma a tot el què des del PSC a nivell nacional s'ha anat acordant Congrés rere congrés, sinó que sobretot posa de relleu la necessitat d'impulsar, des de les administracions i en especial la Generalitat, l'esport i la pràctica d'activitat física.

MANIFEST DE ROSES 2009: SOCIALISTES I L’ESPORT

Alcaldes i alcaldesses, regidors/es d’esport i membres de la sectorial d’esports de les comarques de Girona, reunits a Roses el 9 de maig de 2009, declarem:

Estudis recents tornen a posar de manifest que una majoria de catalans no fan cap esport ni practiquen regularment activitats fisicoesportives tot i el gran esforç de clubs i entitats esportives del país. Els ajuntaments són i poden ser els grans impulsors de l’esport ciutadà, l’esport per a tothom, per la qual cosa el Govern de la Generalitat ha de dedicar-hi els recursos suficients

Necessitat de més inversió per part del Govern de la Generalitat
Des de l’any 2004 el Govern de la Generalitat ha fet un gran esforç d’ordenació i regulació esportiva tot incrementant la dotació pressupostària per poder fer front a les diferents convocatòries públiques. La societat ha pres consciència de la importància de l’esport i l’activitat fisicoesportiva que contribueix a l’educació, al benestar personal i a la cohesió social, la millora de la salut, l’associacionisme i és un sector que fomenta l’ocupació.

Entenem que cal incrementar el pressupost d’inversió en esport per part de la Generalitat que és clarament inferior al de la majoria de Comunitats Autònomes de l’Estat Espanyol. Recursos que caldrà destinar sobretot a l’esport de base i a l’esport actiu.

Recolzament als clubs i entitats esportives
Volem donar tot el nostre suport als clubs esportius i entitats esportives que treballen per l’esport de base, alguns dels quals tenen equips a l’elit esportiu tot fent polítiques de contenció econòmica i cercant equilibris en els seus pressupostos. Entenem que els clubs esportius són una peça fonamental del teixit associatiu català perquè fomenten la participació i la inclusió i han de disposar de tot el nostre suport perquè puguin accedir a polítiques expansives de formació de tècnics i a la universalització de la pràctica esportiva

La cooperació com a via sostenible
Cal facilitar estudis territorials i de població per promoure equipaments mancomunats. Equipaments i instal·lacions compartides entre diversos municipis segurament rendibilitzarà el seu ús i farà viables els seus projectes. Les administracions han de facilitar projectes compartits i elaborar plans estratègics d’equipaments comarcals i subcormarcals que puguin donar resposta a diverses modalitats esportives, algunes de les quals no es poden practicar a casa nostra. Compartir recursos i fomentar el cooperativisme poden ser referents socials compartits per tots nosaltres

Els socialistes compartim plenament els principis dels valors de l’esport i ens comprometem a difondre la pràctica esportiva entre la ciutadania.

Roses, 9 de maig de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada