dilluns, 10 de març del 2008

Valoració del resultat electoral a Sarrià de Ter


[transcripció de la nota del grup municipal del PSC en relació als resultats del 9 d'ahir diumenge a Sarrià de Ter]

Des del PSC de Sarrià de Ter valorem els resultats des de diferents perspectives: Sarrià de Ter, demarcació de Girona, Catalunya i Estat.

Des de Sarrià de Ter volem destacar d'entrada la notable participació, amb quasi un 73,80 %, lleugerament inferior a la participació a nivell estatal, però superior a la participació de la demarcació de Girona i a la del conjunt de Catalunya.

Una vegada més Sarrià de Ter ha mostrat que és un poble compromès amb la democràcia i la participació democràtica.

Pel que fa als resultats electorals de Sarrià de Ter, des del PSC els valorem molt positivament i n'estem molt contents, ja que consoliden i amplien la confiança dels sarrianencs i sarrianenques en el projecte socialista. Valorem especialment que, malgrat la lleu davallada de la participació, hem augmentat en nombre i percentatge de vots.

El comportament electoral ha estat, doncs, des de la perspectiva del PSC, semblant al de fa quatre anys, amb un ampli suport al PSC. En aquest sentit valorem positivament que el resultat electoral de les eleccions municipals i els posteriors pactes, no han influït negativament en la confiança majoritària dels veïns i veïnes amb el projecte del PSC.

També valorem molt positivament l'ampli suport que han obtingut els candidats al Senat de l'Entesa, de manera que des de Sarrià de Ter hem contribuït a la consolidació dels tres senadors de l'Entesa.

Juli Fernández, el tercer diputat socialista
Des de la perspectiva del PSC de les comarques gironines, des de Sarrià de Ter compartim l'alegria dels socialistes gironins pels excel·lents resultats obtinguts a la demarcació de Girona, que ens han permès no només consolidar-nos coma força més votada, sinó incrementar el suport dels gironins i gironines i obtenir el tercer diputat.

Tal i com havíem plantejat a l'inici de la campanya, el PSC tenia possibilitats d'obtenir el disputat sisè diputat, i així ha estat.La satisfacció es completa pel fet que la demarcació de Girona es manté com la única de l'Estat sense representació del PP al Congrés de Diputats.

A nivell de Catalunya la valoració és tan clara com contundent: el partit catalanista més decisiu ha estat el PSC, també el partit catalanista i d'esquerres, ja que amb els històrics 25 diputats i el diferencial de +18 respecte al PP, la força del PSC en el futur govern socialista és major.

Finalment, valorem molt positivament la victòria de Zapatero, aturant l'ofensiva del PP i permetent la continuïtat de les polítiques socials així com el desplegament de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i el sistema de finançament.

Roger Casero, portaveu del PSC de Sarrià de Ter, ha manifestat que "amb una participació notable, des del PSC de Sarrià de Ter volem agrair els 1.154 vots que han fet confiança al projecte socialista, que a nivell de Catalunya i les comarques gironines ha guanyat força."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada