dimarts, 16 d’octubre del 2007

Retalls de la IX Fira del Paper


La IX Fira del Paper de Sarrià de Ter ja és història, però encara porta cua!.
Cal quelcom més que un espai com aquest per explicar el què ha passat a la cuina de la Fira del Paper, però no serà ara i aquí quan ho explicarem en detall.

La Fira enguany ha anat molt bé, com cada any, els tallers del diumenge funcionen molt bé, les exposicions són magnífiques i les xerrades van ser molt interessants, sobretot l'agradable lliçó de química...

Temps era temps (de fet fins fa encara no un mes?) hi havia una comissió de la Fira del Paper, creada fa anys, amb l'objectiu d'organitzar la Fira del Paper. Aquesta comissió estava formada, semrpe, per polítics i tècnics muunicipals i per altra gent, gent de carrer, que participava també a la comissió.

No fa gaire temps (de fet encara no un mes?) l'actual govern de Sarrià de Ter ha optat per, senzillament, fulminar-la!. Hi ha qui fins i tot ha gosat negar la seva existència!.

Jo formava part de la comissió de la Fira del Paper des de l'any 2001, des de la 3a edició del què llavors eren les Jornades del Paper. Aleshores jo no era regidor, sinó un simple sarrianenc amb inquietuts i ganes de participar. A la comissió hi havia la mare de la Fira del Paper, l'Assumcpió Vila, qui tampoc era, aleshores, regidora. El pare de la Fira va ser i és en Josep Turbau, llavors alcalde.

Al llarg del 2007 la comissió de la Fira del Paper ha anat treballant en la IXa edició, bó i tenint present el paper important i cabdal que té l'Ajuntament en el desenvolupament de la Fira, també les empreses papeperes...

El nou govern municipal ha volgut prescindir de l'Assumcpió i de mi, en tant que membres de la comissió, fulminant la pròpia comissió del Paper. Per mi, ja us ho diré, no em fa massa res, m'han fet fora abans de dimitir... però prescindir de l'Assumpció és prencindir del "cap pensant i creatiu" de la Fira. Bé, ells s'ho perden, i de fet la Fira, de cares al futur, penso jo que també...

A l'Assumpció només la volen veure com a regidora, ara a l'oposició, però l'Assumpció és una dona entenimentada i amb molt coneixement del món paperer, és una dona amb sensibilitat de fibra de paper... i sí, també és una empresària del paper i forma part d'una família de tradició paperera... Ella, amb el seu pare i el seu germà, en Joan Vila, són un valuós partimoni viu i personal del Paper a Sarrià de Ter i a les nostres comarques.

El govern encara hi és a temps (a rectificar): hauria de reconèixer l'existència de la comissió del Paper (documentada als catàlegs editats els anys 2001, 02, 03), sobretot perquè negant-la falta al respecte a totes aquelles persones que n'hem format part; i sobretot hauria de fer-la treballar i fins i tot ampliar-la, comptant amb la participació de l'Assumpció i, si cal, d'un representant de cada grup municipal.

Bé, ells sabran... Pel que fa a mi, jo estic molt content d'haver participat en la comissió del Paper i d'haver conegut i treballat, a través de la Fira, amb gent entranyable...

En fi, VISCA el PAPER!

Si voleu veure la IX Fira del Paper en imatges cliqueu aquí
Podeu llegir l'article publicat al Diari de Girona sobre la Fira del Paper de l'Assumcpió Vila clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada