dijous, 18 d’octubre del 2007

Sarrià de Ter, poble sense llei?


No deixa de ser curiosa una de les primeres ordres que ha donat el nou govern de Sarrià de Ter a la Policia Local: deixeu de multar!. A l'espera de rebre l'estadística de la relació de sancions i cobrament de multes, vaig preguntar, al darrer Ple municipal, per les dades sol·licitades.

En la seva resposta, el tinent d'alcalde de seguretat ciutadana ens va informar que havien comunicat a la Policia Local que en comptes de sancionar, sobretot els vehicles mal aparcats, els agents informéssin de la infracció, advertint que, a partir del moment en què es es dóni la contra-ordre de sancionar, el govern serà impacable... Bé, molta literatura per dir que, de fet, el tinent d'alcalde i l'alcalde han optat per fer notar el canvi de govern donant el missatge que aquest govern no multa...

Aquesta decisió em planteja dos interrogants:

- Pot el govern limitar la funció sancionadora dels agents?.

D'alguna manera els agents han de fer la seva feina (informar i, si cal denuniar) i, en qualsevol cas sí que correspon al govern la capacitat de tramitar, o no les denúncies.

- Era necessari establir una moratòria de multes per informar de les infraccions?

És a dir, no hi ha cap normativa nova que calgui aplicar que requereixi un període d'informació...

Però, sense voluntat de ser malpensats, si enllacem aquesta decisió, l'ordre de no multar, amb una altra, la delegació al Xaloc del cobrament de les sancions de la policia local a partir de gener, llavors se m'activen les dues neurones que tinc i tot fent un cafè elles es pregunten:

- Poster el govern decidirà tornara multar i tramitar les sancions a partir del gener?...

Aquests darrers quatre anys el govern del PSC hem fet una important tasca, enapçalada per qui era el regidor de seguretat ciutadana, l'Àngel Mesas, de millores de la policia local: un nou vehicle, l'adquisició d'una moto, el radar, l'alcoholímetre i una auxiliar administrativa, tot amb l'objectiu de ditar-los dels recursos necessaris pel desenvolupament de la seva feina, assolint així els objectius marcats: major respecte vers els aparcaments, limitació de la velocitat a l'autovia i major flexibilitat i proximitat dels agents.

Sarrià de Ter no és un poble sense llei, naturalment, però la mesura del govern, per anecdòtica que sigui, no deixa de ser prou significativa... fins potser al final s'obtindrà el resultat no previst... Ho anirem seguint...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada