dimecres, 31 d’octubre del 2007

Govern d'oposició, oposició amb vocació de govern

Pot semblar una paradoxa, però en certa manera és així... potser a l'espera de trobar el seu propi estil i de traçar el seu propi camí, el govern de l'Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC+CiU) comença a donar senyals que actua, en certa manera i en gran mesura, per oposició al grup municipal del PSC i, sobretot, per contraposició a la tasca de govern feta fins al moment pel PSC. De fet el que més els ha unit (a CiU i ERC en el seu anomenat "Acord pel Canvi") ha estat precisament anar contra el PSC: s'han trobat més en la voluntat de no pactar amb nosaltres (el PSC), de manera que el seu pacte era inevitable.

Si funciona no ho canviïs, en qualsevol cas millora-ho!. És una senzilla i efectiva màxima que en el cas de Sarrià de Ter es tradueix: si funciona, però si ho feia el PSC, canvia-ho!. D'exemples ja n'hem tingut, però trobarem l'ocasió d'entrar-hi més a fons més endavant, un altre dia...

Govern d'oposició i oposició amb vocació i actitud de govern.
Al discurs que vaig fer en tant que portaveu del PSC al Ple de constitució del nou consistori ho vam dir molt clarament: "Serem propositius, treballant des de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, amb el nostre nou paper fora del govern, per fer realitat, també, algun dels nostres projectes".


Som doncs, propositius, i aquesta serà una de les característiques de la nostra feina a l'Ajuntament de Sarrià de Ter, més enllà de la clàssica d'oposició, la del seguiment de la tasca del govern.

Les nostres propostes han estat rebutjades pel govern, algunes fins i tot malgrat el govern ha manifestat estar-hi d'acord, però els pesa més l'estètica que l'ètica, els pesa més la política que Sarrià de Ter.

Si teniu ocasió de llegir-les, les nostres propostes per la millora del transport, de millora d eles bonificacions de les ordenances fiscals i d'implantació del Pla Educatiu d'Entorn són perfectament assumibles pel govern, fins i tot són perfectament adaptables al govern... Malgrat presentar-les amb suficient temps, malgrat haver-les exposat a les respectives Comissions Informatives, el govern no ha fet un sol gest per aprovar-les, ni tan sols per consensuar-les, malgrat ser temes d'especial interès per Sarrià de Ter.
El PSC proposa, el govern rebutja...

Un veí de Sarrià de Ter, comentant l'actualitat política del nostre poble, em comentava que difícilment ara el nou govern aprovaria qualsevol proposta nostra, per interessant i beneficiosa que fos pel poble, senzillament pel fet de ser una proposta del PSC. I jo vaig pensar per mi mateix: és política, estúpid!.

A vegades i malauradament, així és també la política municipal: estratègies de vol gallinaci...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada