dijous, 8 de maig del 2014

7 coses per fer al #Girona #TempsdeFlors 2014 si...

Cartell del Girona Temps de Flors 2014. Autor: Xavier Gutiérrez (IES S. Sobrequés)
Un any més, fidel a la cita al mes de maig, Girona és Temps de Flors

Del 10 al 18 de maig de 2014 fins a 145 espais florals (82 patis, 54 monuments i 9 jardins) formen part de la 59a Exposició de Flors, Monuments, Patis i Jardins, el que de fa temps que es coneix popularment com Girona Temps de Flors!

Una de les novetats d'enguany és la visita als soterranis de la Catedral, després de les excavacions realitzades els darrers anys. Són moltes les coses a fer durant el Girona Temps de Flors, de fet la gràcia és fer-se el Temps de Flors a mida!

Aquí us dono algunes pistes per a personalitzar un xic la vostra visita, si ho desitgeu.

Si us agrada l'art contemporani... 
teniu cita i visita obligada a la recuperada Casa Pastors, just davant les escales de la catedral, on hi trobareu, a banda d'un projecte floral, una exposició d'art contemporani, "Color latent", una mostra 70 peces d'autors gironins d'entre 1983 i 2013. La Casa Pastors té per destí esdevenir, en un futur proper però encara incert, un museu d'art contemporani amb la col·lecció del crític d'art Rafael Santos Torroella.

Si us agrada el noucentisme...
reserveu una visita a la Casa Masó, un tresor noucentista situat al cor de Girona, al carrer ballesteries, a tocar de La Rambla i en ple itinerari del Girona Temps de Flors. La Casa Masó, casa natal de l'arquitecte gironí Rafael Masó (1880-1935), és una de les obres més importants de la seva arquitectura i l'única que està oberta al públic, una bona manera de fer un viatge al passat noucentista i gaudir, a través dels seus vitralls, de les vistes de l'Onyar...

Si, com jo, vau ser alumnes de l'Escola Bressol Natzaret...
no deixeu de visitar la Capella de Sant Cristòfol, on hi trobareu un muntatge que recordarà aquella escola de progressista que va ser "escola" de mestres i ciutadans!

Si us agrada la música "a capella"...
no us perdeu el III Festival Internacional de Música a Capella, que es celebra coincidint amb el Girona Temps de Flors i amb la majoria de concerts gratuïts! A banda d'aquest festival el Temps de Flors molta més música, i d'estils variats!

Si sou de fer esport i córrer...
el diumenge 11 de maig teniu l'oportunitat de participar en alguna d'aquestes tres curses que es faran: podeu fer una 1/2 Marató, una cursa popular de 10 km i una minicursa!

Si us voleu menjar el Temps de Flors...
feu un cop d'ull a l'oferta gastronòmica que diferents restaurants de Girona i rodalia poden al vostre abast amb menús especials pel Temps de Flors!

Si la càmera de fotos és un apèndix més del vostre cos...
participeu al Concurs de Fotografia del Girona Temps de Flors 2014!

Són tantes i tan variades les activitats que es poden fer, diversos els espais i itineraris que es poden recórrer que la capacitat de personalitzar el Girona Temps de Flors és pràcticament infinita!

Descobriu el vostre Girona Temps de Flors!

I com l'any passat, podeu seguir aquests 10 consells per gaudir del Temps de Flors:

1 - Veniu en transport públic
2 - Si veniu amb transport privat, aparqueu a les afores
3 - Porteu roba i calçat còmodes i prepareu-vos pel sol i la pluja
4 - Consulteu l'agenda d'activitats
5 - Reserveu taula per a dinar / sopar
6 - Si podeu, veniu entre setmana
7 - Piles i bateries carregades!
8 - Tingueu paciència
9 - Socialitzeu la vostra visita
10.- Hi ha Girona més enllà del Temps de Flors!

Cliqueu aquí per ampliar les informacions d'aquests consells.

Confio que aquestes "pistes" i aquests consells us siguin d'utilitat! I sobretot desitjo que gaudiu de Girona i del Temps de Flors!

--------------------------

pd: el meu Temps de Flors 2013!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada