dilluns, 30 d’abril del 2012

La #CasaMasó, un tresor noucentista al cor de #Girona

Foto: Roger Casero
No era la primera vegada que visitava la Casa Masó, sí la primera que ho feia des que és la seu de la Fundació  Rafael Masó.

El passat dijous 26 d'abril de 2012 la meva mare em va brindar l'oportunitat de visitar, abans de la inauguració oficial d'aquest dissabte, la Casa Masó de Girona. Acompanyats per un guia de luxe, Jordi Falgàs, director de la Fundació Rafael Masó, vam recórrer les estances de la Casa Masó en el què suposa, ben segur, el millor i més fidel viatge al Noucentisme que podem fer a Girona des del S. XXI.

El treball d'adequació i restauració d'una casa per a viure a un espai museïtzat per a visitar és excel·lent, però el gran valor de la Casa Masó és que tot alò que ens podria semblar atrezzo (parament, mobles, quadres..) són els propis de la casa. Narcís-Jordi Aragó i Mercè Huerta van saber guardar i mantenir unit tot aquest patrimoni familiar que ha esdevingut, ara ja, un important i valuós patrimoni cultural de primer ordre!

Explicava la Mercè Huerta que han estat molts els antiquaris que, al llarg dels anys, trucaven a la porta de casa seva oferint-los no pocs diners per les antigalles que tenien. "Jo els deia que no tenia res i els enviava escales avall!", ens explicava la Mercè a la meva mare i a mi, tot afegint-nos: "si ho hagués venut, ara ja no tindria ni les antigalles ni els diners!"

La visita, feta a primera hora de la tarda, ens va permetre gaudir dels vitralls amb tota la seva esplendor, tocats per un sol generós que n'il·luminava i exaltava la seva bellesa...

Us en recomano la visita, que si de moment no pot ser presencial, podeu fer-la, de moment, virtual!

No era la primera vegada que visitava la Casa Masó... tampoc serà la darrera!

----------------------------------

pd1: deixo per una altra ocasió explicar la vessant més personal, i familiar de la Casa Masó de Girona!

pd2: Imatges de la visita a la Casa Masó de Girona







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada