divendres, 20 d’octubre del 2023

Vint-i-cinc coma vuitanta-set, la xifra de la setmana


L'any vinent els gironins i gironines pagarem un 25,87% més la taxa d'escombraries. En el meu cas, que visc en una casa, passaré de pagar els 240 euros d'aquest any als més de 300 euros l'any vinent. L'Ajuntament de Girona justifica l'increment, certament important, pel nou contracte i pel sobrecost que representa el tancament de la planta de Solius. I a més, per evitar un increment superior del cost del servei, l'Ajuntament de Girona preveu renegociar amb l'empresa adjudicatària del contracte per ajornar fins d'aquí a un any, a finals de 2024, la implantació dels contenidors intel·ligents.

Reconec que un dels serveis municipals que més insatisfacció em genera com a veí i ciutadà és precisament el de les escombraries, el de la recollida de les diferents fraccions i la neteja i manteniment de les illes de contenidors. Jo, cada vegada que llenço les escombraries, m'indigno!

M'indigno d'entrada per l'estat lamentable de l'illa de contenidors, generalment bruta i amb brossa, a qualsevol hora, per terra. Rarament, he vist els contenidors i el seu entorn en un estat òptim.

M'indigno pel seu estat de brutícia i insalubritat, i també perquè moltes vegades, especialment el contenidor de paper, és ple a vessar i resulta impossible deixar-hi res més, llevat que ho deixis a terra o ho entaforis en un altre contenidor; no és el meu, cas, quan em passa llenço les escombraries en una altra illa...

D'aquesta situació no en faig únic responsable a l'Ajuntament de Girona, també en són (en som) els veïns i veïnes que deixen les escombraries, sigui quines sigui, a terra, fora del contenidor. Quasi que preferiria que les llencessin al contenidor equivocat abans que les deixessin a terra... 

D'altra banda, veient els residus que s'hi llencen (quantitats ingents de cartons, caixes de fusta o restes de menjar) dins i fora dels contenidors, també sembla que hi ha deixalles de comerços i altres activitats econòmiques que hi llancen les seves escombraries, quan semblaria que haurien de tenir un sistema propi de tractament dels seus residus.

En resum, que l'any vinent pagaré religiosament la taxa d'escombraries amb el seu increment, un 25% més, tement que el servei no millorarà en proporció un 25% més, i que per postres la millora esperada (els contenidors intel·ligents, que a priori han de permetre fer un millor ús dels contenidors), es farà esperar, pel cap baix, un any més.

A partir de l'1 de gener de 2024, quan vagi a llençar les escombraries, estaré un 25% més insatisfet i indignat amb el servei, una insatisfacció i indignació força generalitzada entre molts veïns i veïnes del barri...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada