divendres, 27 d’octubre del 2023

Cent setanta-vuit, la xifra de la setmana


Mira que fa anys que vaig a les Fires de Girona, de fet tota la vida, i mai m'havia aturat a comptar quantes atraccions hi ha al parc de la Devesa. Enguany seran 178, o si més no aquesta és la xifra d'autoritzacions que l'Ajuntament ha fet als firaires.

Vaig veure la xifra publicada al Diari de Girona i, sincerament, em va sorprendre per elevada! Si juguéssim al "1, 2, 3" i per 25 pessetes hagués de dir noms d'atraccions de les Fires de Girona, no sé si me'n recordaria de més de quinze o vint... No en tindria ni per pagar-me una atracció!

Vinga, "un, dos, tres, responda otra vez!": els autos de xocs, el Látigo, la Nòria, la pesca d'ànecs, l'Scalextric, l'Ala Delta, el Ratón Vacolón, els camells, les cadiretes, el Saltamontes, els toros, el tren de la bruixa, el Mr. Bean, el Tokyto, la muntanya russa, la presó, el túnel del terror, la ve baixa, l'Extrem... I els que em queden! És clar que aquí també s'hi han de comptar les parades de menjar que venen pomes ensucrades, garapinyades, crispetes, cotons de sucre, frànkfurts, castanyes, xurros... Realment, sota les branques immortals de la Devesa, per les Fires de Sant Narcís, hi ha un autèntic parc d'atraccions! Normal que el parc de la Devesa, com molts gironins, aquests dies s'estressi!

La notícia parlava de les taxes municipals que els firaires han de pagar, entre 2.000 euros la més baixa i més de 10.000 euros la més alta, segons l'espai que ocupa cada atracció, i aquí cal sumar-hi el cost de l'energia, del personal i, naturalment, el marge de benefici. Amb raó algunes (?) atraccions són tan cares!

Si volgués pujar a totes les atraccions, els preus de les quals oscil·len entre els 4 i els 7 euros, comptant amb un preu mitjà de 5 euros per atracció, el pressupost per les Fires de Girona pujaria a quasi 900 euros! No hi ha padrí, o padrina, que ho pagui, això!

Si no recordo malament, l'any passat tan sols vaig pujar a una atracció, a veure si aquest any em supero!

Bones Fires de Girona a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada