dimarts, 10 d’octubre del 2023

8 frases cèlebres contra la guerra


Sincerament, sé què pretenc. Sospito que simplement cercar consol, calmar el turment que, inevitablement, pertorba l'ànim veient, a les notícies, les atrocitats de la guerra, d'aquesta guerra que novament ha esclatat entre Israel i Palestina, que és més que una guerra només entre Israel i Palestina.

Sincerament, em sento un punt ridícul, com si em presentés al camp de batalla armat només amb la força de les paraules, de les idees i de la raó, conscient que poc tenen a fer, i a vèncer, davant la força de les armes, la violència i la destrucció

I a més a més no són meves, les paraules, són manllevades de pensadors que han viscut, d'una manera o altra, la guerra més a prop de la que, espero, la viuré jo.

Ridícul i desarmat, avui només puc combatre amb aquestes paraules, avui només sé disparar aquestes 8 frases cèlebres contra la guerra per fer un crit, un prec, a favor de la pau.

  • "A la guerra, la veritat és la primera víctima." - Èsquil
  • "La guerra és la pesta més gran que assola la humanitat." - Louis Pasteur
  • "La guerra és un joc seriós en què un pot morir." - Winston Churchill
  • "La guerra és un acte de violència que pretén forçar el teu enemic a sotmetre's a la teva voluntat." - George Washington
  • "La guerra no determina qui té raó, sinó qui queda." - Bertrand Russell
  • "A la guerra, els guanyadors i els perdedors sovint comparteixen el mateix destí: la destrucció." - Erich Hartmann
  • "La guerra fa que els homes siguin dolents, i els homes dolents fan la guerra." - Albert Einstein
  • "No hi ha camí cap a la pau, la pau és el camí." - Mahatma Gandhi

Saben que hi ha un altre camí, per a la resolució dels conflictes, els homes ens entestem a seguir-los resolent amb les guerres, alimentant la cursa armamentística (i el negoci de les armes) que alhora retroalimenta els conflictes i les guerres... D'aquí el meu desconsol, d'aquí la meva incomprensió, la meva impotència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada