dilluns, 23 d’octubre del 2023

D'estrena!


Va ser més una estrena que un bateig, que no hi havia padrins. En realitat va ser més que una estrena, va ser, a banda d'una gran estrena, una doble estrena!

Vam estrenar la colla, La colla de la Gegantona del Pont, i vam estrenar la gegantona, la Majordoma de la plaça de l'Om. Una hora abans de l'inici de la cercavila la colla vam trobar-nos per ultimar els preparatius, enrotllar la faixa als portadors, muntar la gegantona, repassar el recorregut i revisar les tasques de cadascú, i agafar forces amb una mica d'esmorzar. S'hi respirava nervis i il·lusió, entre grans i petits, a parts iguals!

Ja amb la gegantona al carrer, just abans d'anar a la plaça de l'inici de la cercavila, la colla vam fer-nos una primera foto de grup; quan me la vaig mirar a través de la pantalla de la càmera de fotos no vaig poder evitar pensar: quin goig que fem!

I és que sí, la veritat és que fèiem goig amb samarreta blanca i el mocador blau al coll, pantalons blancs la mainada i texans els adults; així totes i tots mudats per a l'ocasió, junts al voltant de la majordoma, fèiem molt de goig!

A les onze en punt ja érem a la plaça Tomàs Baraut i de seguida vam veure que la gegantona, acompanyada de les gallines, despertava la curiositat dels veïns i veïnes dels pisos del voltant, i a poc a poc la plaça es va omplir de gent. Amb la companyia d'una xaranga, quan va començar a sonar la música la Majordoma de la plaça de l'Om, flanquejada per les gallines, va fer el seu primer ball.

Acabat el primer ball, entre els membres de la colla i dels veïns i veïnes que hi havia al voltant de la plaça es va produir un esclat d'alegria, una explosió d'emocions! I amb aquesta energia, amb aquesta alegria, vam fer la cercavila passant per diferents carrers del barri, arreplegant més gent a cada carrer, fins a la plaça de l'Om. Quin goig que feia la plaça, plena de gent veient ballar la gegantona i les gallines, escoltant la llegenda i fent el vermut per celebrar l'estrena.

Ahir va ser dia d'estrena, un dia molt emotiu del que, ben segur, en tindrem un gran record; també en tenim un bon grapat de fotografies i vídeos. Ahir va ser un gran dia pel barri, amb la Majordoma de la plaça de l'Om recuperem un personatge i una llegenda del barri i pel barri, també per a la ciutat de Girona.

Ahir va ser més una estrena que un bateig, que no hi havia padrins; no els vam trobar a faltar, teníem una gran multitud de veïnes i veïns...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada