dimarts, 24 d’octubre del 2023

Prolegòmens de Fires


Aquest pròxim divendres, dia 27 d'octubre, s'iniciaran oficialment les Fires de Sant Narcís de Girona, però la remor de Fires ja fa dies que se sent i palpa a Girona amb actes que, a tall de prolegòmens, en preparen la seva arribada, allò de començar a fer bullir l'olla.

Un exemple va ser la conferència "Les Fires en primera persona" del poeta gironí Narcís Comadira, una glossa de les seves particulars, i transferibles, Fires de Sant Narcís.

Un altre acte habitual de Fires anterior a l'inici oficial, aquests darrers anys, és la sessió especial del club de lectura de la Biblioteca Just M. Casero amb l'obra guanyadora del darrer Premi de Novel·la Curta Just M. Casero, o com en diem de forma abreujada, "el Casero a la Casero!", el Premi Casero a la Biblioteca Casero...

En la programació de curs d'aquest club de lectura ja preveuen la lectura de la darrera obra guanyadora, de manera que just la setmana anterior abans de l'inici de les Fires, es fa la sessió del club de lectura en la qual assisteix l'autor o autora del llibre. Enguany, aquest dijous 26 d'octubre, "La casa dels caps de setmana" de Marta Pasqual.

Aquesta sessió del club de lectura de fet és el primer dels actes que organitza la Llibreria 22 al voltant del Premi Casero i la resta, inclòs l'acte de lliurament del premi, es fan dins les dates oficials de fires.

Aquest any, però, aquesta sessió del club de lectura no només serà prolegomen de Fires, també serà el punt final dels actes de celebració del 20è aniversari de la Biblioteca Just M. Casero, i per això si habitualment aquesta sessió del club de lectura ja és especial i oberta a tothom, enguany tindrà un punt festiu, amb "Flor de vici", una petita antologia de cuplets a càrrec de Gemma Vidal.

Aquest dijous al vespre, doncs, un mateix acte servirà per tancar la celebració del 20è aniversari de la Biblioteca Just M. Casero i per obrir els actes del Premi Casero... En resum, un 2x1 que no us podeu perdre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada