dissabte, 23 de setembre del 2023

We Didn't Start the Fire. Minuts Musicals històrics


Billy Joel
va néixer l'any 1949 i quaranta anys més tard, ja com a músic d'èxit i consagrat amb cançons com "Piano Man" o "Uptown Girl", va publicar la cançó "We Didn't Start the Fire".

Aquesta podria la ser la meta cançó de cites històriques, ja que al llarg dels poc més de quatre minuts que dura hi apareixen, ni més ni menys, 119 referències de personatges o esdeveniments històrics entre els anys 1949, l'any que va néixer, i el 1989, l'any que va escriure i publicar la cançó.

Billy Joel
els recita al llarg de la cançó i entremig insisteix a dir (dir-nos i segurament també dir-se) que ells no van encendre el foc, que aquest crema des que el món gira, que no van encendre el foc i que van intentar apagar-lo...

Podríem cantar el mateix avui, actualitzant els personatges i esdeveniments que, des que es va publicar, han protagonitzat i marcat l'actualitat i el nostre esdevenir; i també podríem cantar, i insistir, que nosaltres no vam encendre el foc, que com ell al seu dia, el foc que crema aquest món ja ens el vam trobar encès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada