dissabte, 30 de setembre del 2023

Wake Me Up When September Ends. Minuts Musicals històrics


A principis de setembre de 1982 moria Andrew Marciano Armstrong, transportista i músic de jazz, a 54 anys víctima d'un càncer d'esòfag. Dic principis de setembre perquè no totes les fonts coincideixen en la data; les més fiables diuen que va morir el 10 de setembre, d'altres el dia 1. Bé, sigui com sigui, era a principis de setembre.

Resulta que el dia del seu enterrament el seu fill petit, Billie Joe, el petit de sis germans, de 10 anys, va sortir corrents del funeral cap a casa seva, atordit per tantes emocions (tristesa, ràbia...) i es va tancar a la seva habitació. Quan la seva mare va trucar a la porta de la seva habitació per consolar-lo, el petit Billie Joe Armstrong va respondre "desperta'm quan s'acabi el setembre".

Aquell mateix any 1982 Billie Joe Armstrong va conèixer i es va fer amic de Michael Ryan Pritchard, conegut musicalment com a Mike Dirnt, amb qui entre d'altres coses compartia el gust per la música en general i el rock en particular. 

L'any 1986 els dos amics van crear la banda Sweet Children i poc després se'ls va unir Tré Cool; l'any 1989 el nom del grup va mutar a Green Day.

A principis de setembre de 2004 i ja amb una llarga trajectòria de cançons, discs i èxits, Green Day va publicar la cançó "Wake Me Up When September Ends", inspirada en la prematura mort d'Andrew Marciano Armstrong, el pare de Billie Joe Armstrong i l'episodi de la fugida del funeral, quan es va tancar a la seva habitació. .

Ara que s'acaba setembre, la seva mare ja el pot tornar a despertar...

Per cert, el videoclip de la cançó, una mena de petit curtmetratge, s'allunya molt de la història que la va inspirar, tot i que no del tema: la pèrdua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada