dilluns, 14 d’agost del 2017

Si jo tingués una escombra!


Amb el cartell ha arribat la polèmica, com amb tantes altres qüestions de la CUP. I com és habitual la CUP ha repartit a tort i dret, incomodant especialment als companys (?) del viatge independentista del PDeCAT, amb la inclusió de Jordi Pujol , el preident "first class", i Artur Mas , l'enviat a la paperera de reciclatge de la història, entre els caricaturitzats i nominats a ser escombrats dels Països Catalans.

I què s'esperaven, que la CUP els amnistiés?

No, la CUP pot aprovar un pressupost amb el nas tapat i només per les especials circumstàncies del moment, però el PDeCAT no hauria d'enganyar-se a sí mateix víctima del miratge processista: sí, la CUP els vol escombrar, com a mínim, políticament.

Sense Mas i Pujol els antics convergents fins i tot haurien aplaudit el cartell i qui sap si més d'un l'hauria repiulat i tot!, però no, l'ofensa no pot ser més greu (podria ser-ho, però de moment els cupaires no van més enllà) i, segons   David Bonvehí, que ja sap el pa que s'hi dóna, els de la CUP fan pena!

El cartell és molt il·lustratiu del què vol la CUP, del què vol i sobretot de qui vol escombrar, tot i que al Parlament de moment sigui més d'amagar segons què sota la catifa del procés i la independència... D'aquí, suposo, el miratge, l'impossible oasi que perceben els antics convergents. De fet molts antics convergents , i nous "pedecatistes, "si poguessin també voldrien, granera en mà, escombrar, com a mínim políticament, als de CUP!

Diu l'autor del cartell que es va inspirar en un cartell leninista però no sé si en el seu subconscient, com en el meu i en el de tants al veure'l, també hi ressonava la lletra de la popular cançó de Los Sírex; al capdavall la cançó, que ja té més de cinquanta anys, diu si fa o no fa el mateix que el cartell, però cantant:

Si yo tuviera una escoba
Si yo tuviera una escoba
Si yo tuviera una escoba
Si yo tuviera una escoba
cuantas cosas barrería.

Primero, lo que haría yo primero
barrería yo el dinero,
que es la causa y el motivo
ay, de tanto desespero.

Segundo, lo que haría yo segundo
barrería bien profundo,
todas cuantas cosas sucias
se ven por los bajos mundos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada