dimecres, 16 d’agost del 2017

Un Barça en (de)construcció


Avui potser encara és precipitat jutjar el Barça d'aquesta temporada doncs aquesta no ha fet més que començar i el Barça tot just ha jugat un partit oficial; avui potser encara és massa aviat però el dubte, com els millors davanters, voreja l'àrea, s'hi fa present i creix: el d'aquesta temporada és i serà un Barça en construcció o un Barça en deconstrucció?

Precisament el primer i de moment únic partit d'aquesta temporada no ha esvaït massa els dubtes, tampoc els moviments d'entrades i sortides que s'han produït, fins ara, aquest estiu, marcats (els moviments) per l'entrada d'Ernesto Valverde a la banqueta i la sortida de Neymar: el d'aquesta temporada serà el Barça de Valverde o el Barça sense Neymar?

Pel que fa a Neymar, després d'agrair-li els serveis prestats (que d'altra banda ha cobrat amb escreix), bon vent i barca nova! El problema no és tant què farà el Barça sense Neymar sinó sobretot què farà amb els diners del seu traspàs i de moment el sorprenent fitxatge del migcampista Paulinho tampoc esvaeix els dubtes, sinó que en genera de nous... Ell els haurà d'esvair a la gespa, però el seu fitxatge, com de fet tota la gestió esportiva, apunta a la direcció esportiva i sobretot a la directiva i el president Bartomeu, que cada dia sembla més una caricatura (dolenta) d'ell mateix...

Pel que fa a Ernesto Valverde el risc és esdevenir un nou Tata Martino o, encara pitjor, el Benítez del Barça! El "Txingurri" té un repte difícil: tornar a fer un Barça guanyador amb un Real Madrid amb una clara, i ascendent, inèrcia guanyadora.

Avui per avui potser encara és precipitat, doncs la plantilla no està tancada ni l'equip rodat, però el Barça en general i Valverde en particular han de decidir si volen construir un Barça nou o si volen seguir semblant l'equip va ser i potser, reconeguem-ho, ja no és...

Luis Enrique no va construir un Barça de bell nou ni el va deconstruir, més aviat va reconstruir l'equip i els resultats, de més a menys, van ser molt bons; ni construcció ni deconstrucció, el repte de Valverde és reconstruir el Barça, amb el seu segell, per tornar-lo a fer, sinó guanyador, com a mínim altament competitiu!

La pilota ja roda, esperem que, president i directiva a banda, no rodin més caps!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada