dimarts, 20 de desembre del 2016

La Marató de TV3 diu molt de nosaltres


La Marató de TV3 diu molt de tu i de mi que, al llarg d'aquests 25 anys, hem contribuït, a vegades més a vegades menys, a fer important la xifra de donacions, de milions d'euros recaptats per a la investigació mèdica de tantes i tantes malalties donant diners, organitzant actes o simplement participant-hi!

La Marató de TV3 és quelcom més que només un maratonià programa de televisió (i ràdio), quelcom més que només una campanya de captació de fons, quelcom més que l'oportunitat per a informar, divulgar i sensibilitzar sobre una malaltia, La Marató de TV3 és tot això, i sobretot és un motor de mobilització social i ciutadana!

La Marató de TV3 no es fa sola i, a banda d'un exèrcit de voluntaris, també compta amb la participació d'empreses que bé amb patrocini, bé aportant mitjans materials i tècnics fan possible que tota la infraestructura i l'arquitectura de l'esdeveniment funcioni! La participació d'algunes empreses, sobretot grans corporacions, incomoda i fa arrufar el nas a més d'un, quelcom semblant al que passa amb les empreses que col·laboren per exemple, amb la campanya de recollida d'aliments El Gran Recapte i amb el Banc d'Aliments.

És clar que alguns dels que es queixen de la participació d'aquestes empreses, també es queixarien en cas que aquestes mateixes empreses no hi participessin... En aquest cas La Marató de TV3 també diu molt d'ells!

La col·laboració publico-privada pot aportar interessants sinergies (La Marató de TV3 en pot ser un bon exemple) sempre que aquesta col·laboració es basi no només en unes relacions de confiança i lleialtat, sinó també que es produeixin sobre la base d'una ètica i valors mínims compartits, quelcom que sobretot des del sector públic cal vetllar.

Però no només això, també hi qui critica la pròpia existència d'iniciatives com aquesta, entenent que els fins que persegueix La Marató de TV3 els haurien de garantir l'administració i els governs públics! Jo mateix vaig mostrar-me especialment crític al seu dia amb la Marató de la Pobresa, expressant quelcom que avui encara mantinc: la lluita contra la pobresa necessita i necessitarà molt més que una Marató...

És evident que la recerca i investigació mèdica necessita i necessitarà molt més que una Marató, fins i tot que 25 Maratons de TV3... de fet La Marató de TV3 haurà fet un gran servei a la recerca i investigació mèdica si, a banda de captar fons i sensibilitzar, ha empès a l'administració a destinar-hi més recursos...

La Marató de TV3 diu molt de tu i de mi, de tots nosaltres, tant si en som devots defensors com fervorosos crítics, doncs em sembla que aquest debat, més enllà de piulades i titulars, més enllà de l'oportunisme (que no oportunitat) d'aprofitar el moment, el trobo saludable i fins i tot necessari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada