dimecres, 14 de desembre del 2016

Crema el Rei, s'incendia el procés


Això de la crema (i estripada) de fotos del Rei és un fenomen ben curiós: com més crema la foto del Rei més s'incendia el procés!

Quina paradoxa, és com disparar-se un tret al peu, com el que Felipe Juan Froilán de Todos los Santos de Marichalar i Borbón es va disparar anys enrere...

Cremar segons quines coses purifica, diuen veus expertes, o espanta els mals esperits, però cremar una foto del Rei és un acte d'injúria (ofensa feta al nom, a l’honor, d’altri, amb paraules o amb actes) penat pel Codi Penal.

Article 490.3 del Codi Penal
"El que calumniare o injuriare al Rey o a cualquiera de sus ascendientes o descendientes, a la Reina consorte o al consorte de la Reina, al Regente o a algún miembro de la Regencia, o al Príncipe heredero de la Corona, en el ejercicio de sus funciones o con motivo u ocasión de éstas, será castigado con la pena de prisión de seis meses a dos años si la calumnia o injuria fueran graves, y con la de multa de seis a doce meses si no lo son."

Tan estúpid és cremar una foto (o una bandera) com condemnar qui la crema... Però aquest no és el tema, avui...

Avui el tema és l'incendi que la crema de fotos del Rei provoca al cor del procés, en les (complexes) relacions entre la CUP i Junts pel Sí , i especialment amb el PDECat. Una relació especialment tibant aquests dies, amb la negociació dels pressupostos sobre la taula!

La CUP i altres moviments de l'esquerra independentista han convertit la crema de fotografies del Rei en el "challenge" (repte) del moment, i els Mossos d'Esquadra i sobretot el conseller d'Interior en la diana dels seus dards...

Puc entendre la desesperació de molts independentistes filo-Junts pel Sí, que veuen en la incorregible actitud de la CUP una amenaça al (seu) procés, però ells també podrien entendre que la naturalesa de la CUP i altres moviments de l'esquerra independentista és més propera (i propensa) a la crema (i estripada) de fotos del Rei que a aprovar-los els pressupostos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada