dilluns, 26 de desembre del 2016

El govern espanyol desobeeix el discurs del rei


Del discurs del rei Felip VI de la passada nit de Nadal hi ha dos paràgrafs en els que parla de la situació política actual, fent una clara referència velada a les tibants relacions entre els governs de Catalunya i Espanya, bé, més específicament al desafiament independentista:

"Y me gustaría insistir esta noche también en la necesidad de que cuidemos y mejoremos en todo momento nuestra convivencia. Y la convivencia exige siempre, y ante todo, respeto. Respeto y consideración a los demás (...). Respeto y consideración también a las ideas distintas a las nuestras. La intolerancia y la exclusión, la negación del otro o el desprecio al valor de la opinión ajena, no pueden caber en la España de hoy.

Como tampoco son admisibles ni actitudes ni comportamientos que ignoren o desprecien los derechos que tienen y que comparten todos los españoles para la organización de la vida en común. Vulnerar las normas que garantizan nuestra democracia y libertad solo lleva, primero, a tensiones y enfrentamientos estériles que no resuelven nada y, luego, al empobrecimiento moral y material de la sociedad."

A priori tots podem pensar que aquestes paraules són un advertiment als independentistes, i possiblement és així, però curiosament cap de les paraules grinyolen si les llegim dirigides especialment al govern espanyol del Partit Popular, doncs són evidents la seva manca de respecte (vers la llengua i cultura catalanes, per exemple), fins i tot el menyspreu al valor de l'opinió dels altres, la vulneració de les normes (incompliments reiterats, per exemple en matèria de finançament) o l'empobriment moral i material que la seva obra de govern ha generat a la societat.

Sí, ja sé que la meva és una interpretació molt lliure, innocent i il·lusa, ja que el rei no diu cap paraula que abans no hagi supervisat el govern i no hi ha govern, i menys el del govern espanyol del Partit Popular, que s'interpel·li a sí mateix!

Imagineu-vos però com serien de diferents les coses si el govern espanyol del Partit Popular es limités a fer cas fil per randa de les paraules del discurs del rei; són ells, paradoxalment, qui primer el desobeïxen!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada