dimarts, 19 d’abril del 2016

Triar escola


Dies i setmanes moltes famílies estaven immerses en una d'aquelles decisions que es considera clau en la vida de tot infant i, de retruc, de la seva família: triar escola! Com diria Xosé Anton Pazos de Vieira triar escola "no es cosa baladí"!

Jo mateix, com a pare que sóc, m'he trobat també davant aquesta tessitura en més d'una ocasió: escola bressol, escola de primària i, de moment, institut de secundària. La universitat és a un curs vista! Jo, però, he optat per l'opció més fàcil: quina escola hi havia al poble? Doncs aquesta! Quin és l'institut de referència? Doncs aquest! Amb la universitat ara no ens hi entretindrem...

No totes les escoles són iguals ni una mateixa escola és igual un curs per l'altre; són moltes les variables a tenir presents: la composició del claustre, el projecte educatiu i el seu nivell de desenvolupament, la ubicació de l'escola, l'accessibilitat, la competència per entrar-hi...

Avui el factor geogràfic no necessàriament és el més important, doncs el projecte d'escola també pesa molt, sobretot quan les escoles també cerquen tenir algun element diferenciador, quelcom singular que les diferenciï de les altres i que arrela, aquesta singularitat, en el seu projecte educatiu.

Durant el període de preinscripció no són poques les escoles que destinen esforços a fer jornades de portes obertes i xerrades per tal d'exposar el seu projecte a les potencials futures famílies, fent quelcom que en el món de l'empresa s'anomena captació de clients. Sí, el màrqueting també és important per les escoles.

I finalment arriba el dia que els pares i mares triem escola i depositem en ella l'esperança que educaran molt bé els nostres infants, que els prepararan per al dia de demà, que els ensenyaran tot allò que necessiten saber i a saber tot el que necessitaran... a ser persones de profit, que es deia abans!

Triar escola és una decisió molt important, també va ser-ho en el meu cas, per més que optés per l'única del meu poble; però al llarg d'aquests anys i de nombroses reunions amb les tutores i tutors de les meves filles aquests m'han acabat confirmant el que ja d'antuvi sospitava:

Triar escola és important, però la clau per a una bona educació d'un infant és la família!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada