dimecres, 13 d’abril del 2016

Tornen els fantasmes de la fatalitat culer!

La derrota a Anoeta ha fet aparèixer, de nou, els fantasmes fatalistes culers... Foto: EFE

Quan al Real Madrid van mal dades i han de remuntar invoquen l'esperit de Juanito i es conjuren per superar adversitats, a vagades amb més fortuna que d'altres; ahir més que encomanar-se a l'esperit de Juanito van fer-ho als gols de Cristiano Ronaldo, que va viure una gran nit europea!

En canvi al Barça un parell o tres de mals resultats fan aparèixer els fantasmes de la fatalitat culer sense necessitat que ningú els invoqui ni convoqui!

És clar que el Barça també té les seves "grans nits europees", té el seu "sos macanudo" o "l'Urruti t'estimo" per abraçar l'esperança, però sota l'eufòric culer que fa quinze dies ja es veia repetint el triplet hi ha el culer patidor de sempre que ja dóna quasi per perduda la Lliga i que tem que avui l'Atlético ens elimini de la Lliga de Campions d'Europa, i encara sort que ja som a la final de la Copa del Rei!

Deu ser que l'esperit guanyador de Johan Cruyff és tan sols epidèrmic, que no ha penetrat prou en l'ànima culer a pesar de la brillant trajectòria de l'equip, en general, aquests darrers 10 anys.

Tinguem-ho clar: l'anomalia són els 39 partits consecutius sense perdre. Perdre a Anoeta ja és gairebé una tradició, perdre contra el Real Madrid al Camp Nou és un resultat que pot passar, i empatar contra el Vila-real a domicili podria entrar dins les previsions...

El problema és quan aquests tres mals resultats s'esdevenen de forma quasi consecutiva, un rere l'altre a la Lliga amb tan sols una important i treballada victòria contra l'Atlético de Madrid al Camp Nou a l'anada de quarts de final de la Lliga de Campions.

El problema no són tan aquests mals resultats, que també, sinó les sensacions que en aquests darrers partits ha transmès l'equip: poc inspirat al davant, espès al mig del camp i vulnerable al darrere: així no es guanya una Champions ni es remata una Lliga que fa quinze dies semblava inqüestionable!

Així és com avui el Barça afronta la tornada de quarts a la Champions contra l'Atlético de Madrid al Vicente Calderón: amb dubtes... Avui no hi ha marge d'error, doncs l'error t'elimina!

El resultat de l'anada (2-1) dóna un cert avantatge al Barça, sobretot si és capaç de marcar algun gol, però farà bé l'equip de no especular amb el resultat i sortir a guanyar el partit, que no només és la millor manera de passar l'eliminatòria, també d'espantar els fantasmes que aquests darrers dies sobrevolen el Camp Nou!

Jo també tinc ganes que soni el xiulet... el que marqui el final del partit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada