dijous, 28 d’abril del 2016

Reiniciar Espanya


Pedro Sánchez ho ha intentat amb un Albert Rivera que s'hi ha posat bé i un Pablo Iglesias s'ha fet pregar inútilment mentre Mariano Rajoy s'ho ha anat mirant tot des de la barrera, puro en mà! Pedro Sánchez ho ha intentat i en l'intent s'ha quedat, que la tasca era difícil, sinó impossible!

I a diferència de Catalunya sembla que no hi haurà un moviment de darrera hora, un pas al costat, al darrere o al davant d'algú que permeti precipitar una investidura al darrer sospir d'aquesta avortada legislatura.

Però que finalment no hi hagi hagut investidura no és només per les dificultats evidents i objectives de combinar segons quins partits, també perquè en els càlculs de la majoria, sinó tots els candidats, era pitjor un govern a desgrat que unes noves eleccions, malgrat el manual del candidat digui que s'ha de dir que ningú les vol, unes noves eleccions.

Doncs jo sí que les vull unes noves eleccions, com les volia a Catalunya en cas de no haver-hi acord, doncs si la mà no dóna joc bé haurem de repartir de nou les cartes, no? I sí, ja sé que les campanyes electorals tenen un cost, però també el té allargar sine die un govern en funcions que esquiva el control parlamentari i es prorroga governant com si les darreres eleccions haguessin estat poc més que un esternut... tot i que al final potser hauran resultat ser una llufa!

No per inèdit i desconegut, no per indesitjat, no per inexplorat hem d'abandonar el camí a seguir. Si hem de tornar a votar tornem-hi, i fem-ho tantes vegades com sigui necessari, que la democràcia és això, reiniciar si cal, reiniciar quan cal, en aquest cas, reiniciar Espanya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada