dissabte, 25 d’abril del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Love Will Tear Us Apart"


L'existència turmentada, i turmentosa, d'Ian Curtis, en especial en relació a les seves relacions, la marital i l'extra marital, es condensa de manera estripada en aquesta cançó maleïda, possiblement la més popular de Joy Division, grup de culte anglès que va sobreviure al punk, però no a la mort del seu cantant, Ian Curtis, que es va penjar de la cuina de casa seva amb només 23 anys, poc després de publicar-se la cançó.

L'amor és, en la majoria d'ocasions, la salvació, la victòria, fins i tot la felicitat, però per molts també és, com per moments per Ian Curtis, un turment, una condemna!

L'amor ens destrossarà de nou, cantava calladament Ian Curtis en aquesta cançó de Joy Division farcida de rancor, de mirades que no es troben, que ni tan sols es busquen, de dormitoris freds i cors que s'esquincen en mil bocins, a cada estrofa.

Si la cançó d'amor és un gènere, també ho és la de desamor; aquesta és, sens dubte, una de les millors cançons de desamor que mai he escoltat!

De les diverses i variades versions que he escoltat d'aquesta cançó avui em quedo amb la del grup noruec "Susanna and the Magical Orchestra", grup de pop tranquil amb ritmes jazzístics i sonoritat electrònica.

La seva versió, amb la poderosa veu de Susanna Wallumrød, és més amorosida, té les arestes més arrodonides que l'original de Joy Division, més energètica, més agressiva.

A mi m'agraden totes dues... espero que també a vosaltres!





També podeu escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent, canviant d'estil però seguint amb el gènere, ella li dirà tot cantant que mai més tornaran a estar junts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada