dilluns, 20 d’abril del 2015

El Centre de Visitants del Gironès a Sarrià de Ter, 4 anys després

El Centre de Visitants del Gironès no només ha canviat d'horari! Foto: Roger Casero
A finals de març de l'any 2011, ara fa quatre anys i, com ara, just abans de les eleccions municipals, l'Ajuntament de Sarrià de Ter, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Gironès van inaugurar el Centre de Visitants del Gironès de Sarrià de Ter, un equipament de 900 metres quadrats que l'Ajuntament va cedir a l'ens comarcal "gratia et amore" per un període de 20 anys, prorrogable a 5 més, un equipament en el que s'hi van invertir uns 900.000 €.

Fa quatre anys les autoritats locals i comarcals van destacar la importància de l’equipament, cantant-ne meravelles i dibuixant-ne potencialitats, i el delegat del Govern el va definir “d’estratègic, un centre que no només atraurà el turisme, sinó els propis ciutadans del Gironès i de totes les comarques gironines.”

Avui, quatre anys després, el Centre de Visitants del Gironès no sembla haver atret suficientment ni el turisme, ni els propis ciutadans del Gironès ni els de totes les comarques gironines... 

Avui, quatre anys després el Centre de Visitants del Gironès plega veles com a motor de la promoció turística del Gironès, motor que, d'altra banda, aquests quatre anys ha anat al ralentí, quan no s'ha calat!

Mesos enrere el propi president del Consell Comarcal del Gironès ja va advertir que possiblement Sarrià de Ter no era la millor ubicació pel Centre de Visitants, i ara, conseqüent amb aquelles paraules, trasllada el motor de la promoció turística del Gironès al Punt de Benvinguda de Girona, que serà gestionat també per l'ens comarcal, despullant així d'activitat (?) l'equipament de Sarrià de Ter, que obrirà només els matins dels caps de setmana.

Avui, quatre anys després, l'alcalde de Sarrià de Ter es mostra disgustat per la decisió del Consell Comarcal i per com se n'ha assabentat; però a mi el que em preocupa és que de les intencions del Consell Comarcal ni l'alcalde ni el govern municipal en sabessin res: que no hi havia una comissió de seguiment, establerta en el conveni de cessió, per a valorar aquestes qüestions? Que no es van trobar els governs municipal i comarcal després de les declaracions del president qüestionant-ne la ubicació?

Avui, quatre anys després, les autoritats que van prendre la paraula en la inauguració del Centre de Visitants del Gironès, i sobretot les que van tenir una responsabilitat directa en la cessió i tenen ara una responsabilitat directa en la gestió i seguiment de l'equipament, tal vegada  podrien convocar-nos de nou, com van fer-ho tan alegrament per la inauguració, i donar-nos tota la informació i, sobretot, les explicacions pertinents!

900 metres quadrats cedits gratuïtament i 900.000 € invertits prou s'ho valen, no? I després parlem de transparència, informació, participació i governs oberts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada