dilluns, 17 de novembre del 2014

1 motiu per participar al 9N


Com que no va ser consulta, ni referèndum, però sí procés participatiu, el 9N és encara un procés viu!

Entre els molts inconvenients que ha tingut i té aquest fet, que en té, emergeix un avantatge que es fa fer evident el dia 10 de novembre i, amb menys mesura, els posteriors: encara es pot votar pel 9N!

Si ets dels que fins ara, com jo, encara no has votat, sàpigues que fins els proper dimarts 25 de novembre pots fer-ho en qualsevol delegació de la Generalitat de Catalunya. Si fins ara no has votat les teves raons tindràs, com jo tinc les meves, però tal vegada ara que ja li hem vist el cul al 9N pot ser un bon moment, perquè no, per participar.

Un dels motius pels quals el dia 9 de novembre no vaig votar és per un fet que el 9N al vespre es va confirmar: el 9N ha estat pel president Mas un desfibril·lador polític!

El 9N ha reforçat molt més el president Mas que no pas la unitat dels partits i el propi procés sobiranista; fins i tot algunes enquestes post 9N el situen altra vegada per davant, després de veure com per moments ERC superava CiU...

Aquesta setmana passada CiU ha admès que, ara sí, estaria disposada a concórrer en unes eleccions anticipades sense una "llista de país", a sigles descobertes! Precisament el darrer dia de participació en el 9N, el 25 de novembre, el president Mas té previst anunciar el seu full de ruta, en el que no descartaria avançar les eleccions, doncs no té garantida, avui per avui, l'aprovació del pressupost 2015 i, per tant, la governabilitat.

És aquest, precisament, el motiu que em faria participar al 9N: que el president Mas convoqués eleccions anticipades. I és que jo penso que entre esperar Espanya o tirar pel dret el que cal fer és anar tirant sense esperar Espanya, que ja vindrà quan pugui fer-ho...

Jo pensava que el 9N havia d'estar al servei del procés, més que del president Mas i el seu govern, que legítimament n'han procurat treure, no sense riscos, el màxim profit i benefici. El 9N també ha certificat que la unitat era i ha estat més de conveniència que no real, i que al capdavall els partits polítics no deixen de ser partits l'objectiu dels quals és competir entre ells, cada un conduint el seu partit, per potser anar allà mateix, tot i que per camins i amb velocitats diferents.

Sí, ara que li he vist el cul al 9N pot ser un bon moment per participar al 9N; sí, ara que ja li has vist el cul, pot ser un bon moment perquè tu, que tampoc van votar el 9N, puguis fer-ho fins el proper 25 de novembre.

Jo si ho faig, ja t'ho faré saber!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada