divendres, 14 de novembre del 2014

El vídeo de la setmana: 25è aniversari de l'Institut Català de les Dones


Fa una vintena d'anys que treballo en el món social i des d'aleshores sempre he sentit que hi ha serveis i equipaments que haurien de desaparèixer, que no haurien d'existir! En una societat més inclusiva molts serveis i equipaments socials no existirien, en una societat més inclusiva iniciatives com El Gran Recapte no serien necessàries... Però són tantes encara les desigualtats!

Quelcom semblant passa amb els serveis i equipaments que depenen de l'Institut Català de les Dones, el mateix passa amb el propi Institut Català de les Dones. En una societat més inclusiva i igualitària l'Institut Català de les Dones no existiria! Però si l'ICD existeix és perquè és necessari, encara, malauradament, és necessari!

Enguany l'ICD fa 25 anys i, lluny de celebrar-ho (sí commemorar-ho), el que hem de fer és procurar que no en compleixi 25 més! La igualtat de gènere és avui encara un miratge, però això no és pitjor: més que anar endavant, sembla més aviat tot el contrari, que la igualtat de gènere retrocedeix...

La igualtat de gènere és cosa de tots, d'homes i dones, és una responsabilitat de tota la societat... d'una o altra manera tots en som responsables!

És molt el que hem avançat, naturalment, però és massa, encara,  el camí i la lluita que tenim per davant!



Bon i igualitari divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada