dijous, 6 de novembre del 2014

Contra el 9N vivíem millor!

Com alguns equips de futbol, al PP li agrada jugar a la contra! Bé, més que a la contra, en contra: en contra la llengua, en contra l'estatut, en contra la laïcitat, en contra l'avortament, en contra el dret a decidir...Si la societat espanyola fos un cotxe, el PP seria el fre de mà!

D'uns mesos ençà, de fet des que es va convocar, el govern del PP té per missió frenar el 9N i ha trobat en el Tribunal Constitucional, com era d'esperar, les pastilles de fre necessàries per aturar la consulta.

Va fer una primera frenada setmanes enrere i va esquerdar la unitat dels partits pro consulta catalans, però no va aturar el procés. Aquesta setmana ha frenat de nou, però la inèrcia del procés és tan forta que ni el PP ni el Tribunal Constitucional evitaran el nou 9N, que ja no és consulta sinó procés participatiu.

En contra del 9N el PP s'hi troba a gust i còmode, doncs li permet mantenir la tensió i l'atenció política al voltant d'aquest tema per davant d'altres que l'incomoden més, com els casos de corrupció, pels quals finalment Rajoy ha hagut de demanar perdó. La mateixa comoditat també la troben, sigui dit, alguns partits pro consulta, a qui ja els va bé i convé aquesta actitud reaccionària del PP; a vegades sembla talment que uns i altres es necessitin!

El PP s'aferra en contra del 9N i el procés sobiranista de Catalunya perquè no té més on agafar-se; la política espanyola està en plena metamorfosi i la ventada de Podemos sembla que escombrarà el PP, també el PSOE, trencant el bipartidisme espanyol.

Contra el 9N el govern del PP manté certes constants vitals, però sembla ja un peix fora de l'aigua que es convulsiona de manera agònica... I arribarà un dia, quan ja no governi i giri la mirada enrere, que es dirà a a sí mateix: contra el 9N vivíem millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada