dimarts, 18 de novembre del 2014

Oriol Junqueras, la ingrata llebre d'Artur Mas


Ha estat Oriol Junqueras fins ara, en aquesta legislatura, el fidel escuder parlamentari d'Artur Mas, aprovant el que en altres circumstàncies no aprovaria, però sí si era per garantir una consulta pel dret a decidir.

El fidel escuder parlamentari esperava arribar al 9N just al costat del president, co-pilotant el procés, però quan es va esquerdar la unitat de porcellana fina, l'escuder parlamentari va deixar de ser copilot per esdevenir llebre, la llebre d'Artur Mas!

És cert que ha estat la gent, allò que anomenem societat civil, qui ha empès el procés i, amb aquesta empenta, arrossegat els polítics, tan cert com també ho és que sense l'inquietant alè de Junqueras al clatell Artur Mas potser s'ho hagués pres d'una altra manera.

La determinació de Junqueras vers el procés més el seu suport parlamentari al govern han estat dos ingredients bàsics per a la unitat dels partits i la concreció del 9N.

Quan la unitat es va esquerdar i amb ella es va fondre la consulta unitària, Artur Mas va decidir fer la seva consulta, que ni l'anomenada societat civil ni la resta de partits pro consulta van negar-li, ans al contrari, van acabar donant-li suport, alguns, penso jo, a contracor...

Artur Mas va fer un pas endavant i la resta, Junqueras inclòs, van quedar un pas enrere. Oriol Junqueras, que volia ser copilot i arribar junts amb Artur Mas al 9N, al final ha fet de llebre, ha estat la llebre d'Artur Mas, qui finalment va aparèixer sol i triomfant a la "foto finish" del 9N.

En l'àmbit esportiu la llebre és aquell corredor encarregat d'estirar un atleta assumint ell el desgast en l'inici de la cursa, per després cedir el pas al company, més descansat, per tal que pugui guanyar la cursa i fer un millor temps; l'atleta que fa de llebre fa la feina fosca, l'altre s'endú la glòria!

Va dir Artur Mas que si el 9N esdevenia un èxit el mèrit seria de tothom, però es va deixar de dir que el triomf seria, sobretot, seu!

Després del 9N i de jugar l'ingrat paper de llebre Oriol Junqueras ja ha decidit deixar de ser el fidel escuder parlamentari d'Artur Mas, qui de moment no troba qui li aprovi el pressupost 2015...

El procés segueix, la cursa també!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada