dimecres, 26 de novembre del 2014

DUMP Mas: doble o res

Imatge: TVC
Al programa informatiu, de debat i anàlisi 2324 del canal 3/24 de Televisió de Catalunya feien l'altre dia un joc de paraules arran de la presentació per part de la Fiscalia de la querella contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau pel 9N.

El joc de paraules el feien amb les inicials dels quatre presumptes delictes que han comès els querellats: Desobeir, Usurpar, Malversar i Prevaricar. Unint aquestes quatre inicials es forma la paraula anglesa DUMP, que entre les seves diverses definicions (abocador, antre) hi trobem "carregar el mort a algú", com bé explicava l'Agustí Esteve, conductor del 2324.

Els carallots de la Fiscalia finalment s'han querellat contra el president Mas, tal i com volien i es delien el Partit Popular i el govern Espanyol, en una mostra més de la seva tàctica en aquest afer polític: puntada endavant i embetumar judicialment un problema polític.

I sí, és cert que amb la querella el president Mas podria ser inhabilitat, cert és que el "res" també està en joc, però després del seu 9N la querella té també efectes positius pel president Mas, essent un element més del llevat que li ha representat el 9N, el "doble"del "doble o res"!

A l'espera que el "res" es manifesti, de moment el president Mas té el "doble" a favor, més després de la seva conferencia d'ahir, en la que, més enllà de presentar el seu full de ruta (llista unitària i avançament d'eleccions només si aquesta hi és, per culminar el procés) es va presentar reforçant el seu paper de president (cosa que no va fer la nit del 9N), consolidant la seva figura com una de les imprescindibles d'aquest procés.

Amb la convocatòria del 9N i sobretot del nou 9N el president Mas ha jugat molt bé les seves cartes i sembla estar-ho fent també amb la gestió del post 9N. Aquests dies hem vist Oriol Junqueras gestionant de manera incòmode (percepció) el post 9N; veurem ara com gestiona el seu full de ruta després del que ha presentat multitudinàriament el president Mas.

Doble o res? De moment el president Mas guanya, i aquests dies molt més que el doble!

La partida continua, també el procés, la querella i els carallots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada