dijous, 9 de febrer del 2012

Perspectives d’ #innovació en #serveissocials #infància vulnerable


Imagineu-vos un nou model d'intervenció per atendre infants vulnerables, en situació de risc.

Imagineu-vos que aquest nou model té una important funció preventiva des de l'atenció social primària.

Imagineu-vos a més que aquest model integra a la família en la tasca educativa i assistencial a treballar amb els infants, enlloc de culpabilitzar-los i allunyar-los del treball educatiu que cal fer amb els infants.

Imagineu-vos un model que, a més, resulti econòmicament més sostenible que l'atenció d'infants en situació de risc social, per exemple, en CRAE's (Centres Residencials d'Acció Educativa).

Imagineu-vos que... No, no! Atureu-vos, pareu d'imaginar!
A Catalunya d'un temps ençà que s'ha endegat un nou model d'intervenció per atendre la infància en risc social: les Cases d'Infants, impulsades per la Fundació Acció Social Infància (FASI).

I serà la seva sostenibilitat social, eduicativa i econòmica el què s'avaluarà i es presentarà, entre d'altres continguts, a les jornades Perspectives d’innovació en l’àmbit dels serveis socials i la infància vulnerable que FASI ha organitzat avui i demà, 9 i 10 de febrer de 2012 a Barcelona.

FASI és la primera fundació privada del sector públic que es constitueix a Catalunya, una fundació formada pel sector públic, amb la representació del Consorci d’Acció Social de Catalunya, pel sector privat, representat per Casa Equipaments S.L. i pel tercer sector, representat per Fundació Plataforma Educativa.

FASI i les Cases d'Infants no només aporten innovació en l'àmbit dels serveis socials, sinó que aquesta innovació està al servei de la necessitat de definir nous models d'intervenció, més sostenibles econòmicament, rendibles socialment i que millorin, sobretot, l'atenció social dels infants en situació de risc i les seves famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada