dilluns, 6 de febrer de 2012

El #PSC, amb el #PSOE de Rubalcaba després del #38CongresoPSOE

IMG_0297

Alfredo Pérez Rubalcaba va ser escollit, aquest cap de setmana en el 38è Congrés Federal del PSOE, Secretari General. Enhorabona!

La seva victòria, obtinguda amb 487 vots (51,16%) dels delegats, només de 22 més que els obtinguts per Carme Chacón, aclareix el futur del PSOE per els propers 4 anys, que afronta l'etapa post-Zapatero des de l'oposició i amb una ferma voluntat de recuperar el terreny perdut (4 milions de vots) a les darreres eleccions generals.

Però a mi, més que el PSOE, el què em preocupa, el què m'interessa, és el PSC i saber com queda el PSC, com quedem els socialistes catalans, en relació amb aquest nou PSOE. La veritat és que tinc molts dubtes i, sincerament, no sóc massa optimista.

D'entrada perquè Rubalcaba, polític de primer nivell i que admiro, no sembla disposat a donar al PSC la veu pròpia que reclama, tímidament, al Congrés de Diputats, i no tinc tan clar que a més vulgui abraçar la voluntat del PSC de i d'una manera més ferma, de tenir més presència a Europa, dins el Partit Socialista Europeu i el Parlament Europeu.

El nou PSC ja va renunciar al grup propi, ara em temo que amb el nou PSOE, hi ha el risc que es dilueixi la veu pròpia...
Ei, tan de bo m'equivoqui!

El PSOE ha de recuperar els vots i terreny perduts, també el PSC. Farem de la necessitat virtut, o el nostre principal defecte!