dilluns, 20 de febrer del 2012

#Funcionaris, els retallables del #Govern


Qui no ha jugat, alguna vegada, amb un retallable? 

Sí, un retallable d'aquells que, segons descriu el diccionari de l'enciclopèdia,és una "figura dibuixada en un paper o una cartolina que els infants retallen per fer-ne joguines."

Però ai l'as, veient la definició hom descobreix que retallable és també un adjectiu, un poderós i perillòs adjectiu: que pot ésser retallat!

Aquest adjectiu el Govern l'aplica implacablement als funcionaris: avui els retallo per aquí, demà els retallo per allà! I si Elliot Ness tenia els intocables, Artur Mas i el seu govern tenen els retallables: els funcionaris!

Pels retallables l'eina que cal fer servir és la tisora, instrument que de manera hàbil, i satírica, va definir en  Sam Enfot el juliol de 2011.
Tisora: Instrument consistent en dues làmines (diguem-ne A i B o C i U) unides per un punt que, basant-se en la llei de la palanca i altres lleis similars, serveix per tallar.

Un Govern amb ganes de retallar i tisores a les mans... ni Déu pot agafar-nos confessats! Sobretot als funcionaris!

Retallats, però això sí, amb il·lusió!


Per cert, parlant dels Intocables us deixo amb aquesta escena de la pel·lícula... Als 36" ja s'intueix, si no heu vist la pel·lícula, com acaba l'escena...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada