dilluns, 27 de febrer del 2012

Juli Fernández, del 3 a l'1!

Tot i que per motius personals (familiars per ser més precisos) no vaig assistir al 7è Congrés de la Federació del PSC de les comarques gironines sí que el vaig seguir, a distància, amb interès.

I el cert és que el resultat final em deixa molt satisfet! Juli Fernández és el nou primer secretari del PSC de les comarques gironines! Enhorabona!

Personalment penso que aquesta era la millor opció, que en Juli era el millor candidat per dirigir el partit els propers 4 anys.

Quan penso en ell no puc evitar recordar la campanya de les eleccions generals del 2008 quan el seu lloc a la llista, el número 3, es va convertir en un número fetitxe! I llavors, quins temps, la jugada va ser rodona i el triplet, complert!

En Juli està bregat en política, té recorregut, experiència i, sobretot, projecció!

Per apropar un xic més la semblança del nou primer secretari recupero un article que va escriure a principis de maig de 2010 i que va publicar el diari El Punt: Catalunya i Espanya no s'ho mereixen.

Aquests en són alguns fragments, que ja vaig destacar aleshores:

(...)
"És incomprensible que, després de 30 anys de democràcia, algunes de les institucions bàsiques, com el TC, no entenguin quina és la realitat d'Espanya; una Espanya plural, diversa, i amb realitats nacionals i culturals específiques, com les que representa la societat catalana. Després de 30 anys, els catalans i les catalanes no podem estar justificant i defensant de manera permanent els nostres sentiments, la nostra cultura i la nostra llengua.
(...)
Espanya necessita un compromís social i polític per trobar un encaix definitiu a Catalunya, amb el respecte mutu dels fets diferenciats, la llengua, els costums, els símbols nacionals, etcètera. Només d'aquesta manera ens desempallegarem de la reivindicació permanent i ens instal·larem en un clima de normalitat i de treball per la millora de la ciutadania.
(...)
Els socialistes catalans volem, d'una vegada per totes, que Espanya ens tingui en estima com una mare hi té les seves filles, com una filla especial, diferent de la resta. Una filla, Catalunya, que vol continuar estimant la mare però que vol trobar la normalitat en el respecte per les diferències."

Tindrà feina en Juli, que des d'aquest passat dissabte 25 de febrer de 2012, és el nostre número 1!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada