dilluns, 28 de febrer del 2011

#SetmanaBlanca: "Fall out"!

Dibuix realitzat per Pau Echaniz
Ha mort la setmana blanca, visca la setmana blanca! O més que morir, la meva percepció és que la setmana blanca l'hem matat!

Mesos enrere el govern ja va anunciar que no repetiria la setmana blanca i que repartiria els dies dies no lectius al llarg del curs, sempre que es mantingui, naturalment, l'inici de curs a principis de setembre, com a mínim a infantil i primària (a secundària si es recuperen els exàmens de setembre el calendari pot ser diferent...).

El passat 7 de setembre de 2010, primer dia escolar d'aquest curs, apuntava els 3 motius pels quals m'agradava, m'agrada, aquest calendari escolar, que éren i són aquests:

- Redueix les vacances escolars a l'estiu
- Estableix més pauses al llarg del curs (Nadal, hivern, Setmana Santa)
- La nova setmana de pausa és un element de correcció de la proximitat - llunyania entre les vacances de Nadal i de Setmana Santa

També apuntava les derivades que podia tenir aquest nou calendari a nivell d'alumnes, professorat i famílies, però sembla que el què no hi ha hagut és paciència: els canvis requereixen temps per a consolidar-se i el nou govern no sembla estar disposat a donar-li cap més oportunitat a la setmana blanca.

És cert que pel que fa a les activitats programades, hi ha hagut més, molta més oferta que demanda: com amb els altres períodes no lectius, és bàsicament la família (àvies i avis o altres familiars) qui es fa càrrec de la mainada, i més en la situació de crisi econòmica, que fa que les famílies filem més prim en les despeses... I d'altra banda fa falta més temps, molt més temps, per anar impantant canvis en els calendaris laborals dels pares i mares... Aquesta és una assignatura pendent!

Sóc conscient que la meva no és l'opinió majoritària, però és la meva! Penso que és un error eliminar la setmana blanca, que quedarà com un intent (invent) fallit de refer el calendari escolar. Possiblement ha estat víctima dels dos governs: la precipitació del sortint, que no va permetre abordar-ho amb el necessari consens de la comunitat educativa, i la manca de paciència de l'entrant, que des d'un primer moment se n'ha desmarcat per a diferenciar-se'n...

Ai l'educació, tan inestable a mans dels governs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada