dimarts, 22 de febrer del 2011

Hereu guanya el primer combat; ara li tocarà defensar el títol!



Seguint amb el llenguatge pugilístic, Jordi Hereu ha guanyat el seu particular combat amb Montserrat Tura. Jo vaig vaticinar que si guanyava seria per punts, però el cert és que si bé no ha estat per KO, sí que ha estat per força distància de punts...

La clara victòria d'Hereu m'ha sorprès, doncs pensava que estava més tocat, a nivell intern, del què semblava, o han volgut fer semblar...

Vist el resultat penso que aquestes primàries li han anat molt bé a Jordi Hereu: no només en surt molt reforçat vers el seu (nostre) propi partit, sinó que també davant la ciutadania barcelonina, que al cap i a la fi han pogut veure com militants i simpatitzants del PSC han donat suport majoritàriament al seu alcalde, i això és molt important! Ara el repte és que siguin els i les barcelonines qui li donin el seu suport, també majoritàriament...

Més enllà de vencedors i vençuts, trobo especialment interessant l'anàlisi que el company socialista Manuel Càceres (Sic Transit Gloria Mundi) fa amb l'apunt Correlacions significatives (o no)

Al seu bloc, després d'un anàlisi dels resultats de les primàries, conclou amb 3 observacions en clau positiva:
  • d’una banda indiquen que els nostres militants i simpatitzants es comporten (comparativament entre districtes) de forma semblant a com ho fan els ciutadans i ciutadanes, no som diferents. Això és bo.
  • d’una altra indiquen que allà on el Jordi es coneix de més a prop, ha anat més gent a votar (comparativament entre districtes, repeteixo) i l’han votat més. I això també és bo, la feina ara és fer-lo més conegut, sense el filtre distorsionador dels mitjans.
  • Els millors resultats del Jordi són allà on es vota més al PSC, i viceversa. I això també és bo, ja que vol dir que el Jordi agrada més allà on més ens voten, i menys allà on se’ns vota menys. O dit d’una altra forma, on el Jordi agrada tenim més a guanyar (perquè és on més ens voten), i on no, tenim menys a perdre (perquè igualment ens voten molt poc).

I és que aquestes primàries han representat només un primer combat. Amb Tura d'inesperada espàrring; ben segur que han servit per posar en forma a l'Hereu de cares plantar cara al proper combat, el proper 22 de maig de 2011, en què haurà de defensar el seu títol d'alcalde!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada