dilluns, 15 de febrer del 2010

A la pancarta del Centre de Visitants hi manca informació!

Foto publicada al meu Twitxr amb aquest comentari: Aquest cartell sí que s'ajusta més a la realitat del Centre de Visitants del Gironès! Per veure la imatge ampliada clica aquí.

El dijous de la setmana passada publicava al bloc un apunt [El Consell Comarcal marca paquet i territori a Sarrià de Ter] sobre la recent "penjada" de la pancarta del Consell Comarcal del Gironès marcant paquet i territori. Acompanyava l'apunt una imatge de la pancarta publicada també al meu Twitxr amb aquest comentari: El Consell Comarcal ja marca territori a Sarrià de Ter amb el Centre de Visitants. Li surt tan barat que es permet fer grans pancartes!

Des que el Consell Comarcal ha plantat la pancarta, a base d'anar-hi passant pel davant he observat que, malgrat ser una pancarta de respectables dimensions, obvia molta informació, malgrat sembla donar-ne molta... És per aquest motiu que m'he permès aportar a la pancarta algunes informacions que, no per manca d'espai, hi manquen, que en poques paraules i quatre números són:

- Si bé és cert que el pressupost del projecte és de 900.000 € (després del pressupost inicial  de 4 milions d'euros, retallat pel FEDER), cal sumar a aquesta quantitat els costos d'inversió que amb la cessió de 1.081 m2 construïts aporta Sarrià de Ter, que nosaltres aprocimem en 2 milions d'euros, corresponents al valor del sòl i de l'estrutura ja feta.
Els costos d'inversió són per tant de prop 3 milions d'euros, dels quals Sarrià de Ter n'aporta gratuïtament (?) quasi el 69%.

- Al Consell Comarcal del Gironès aportarà a aquest equipament, tenint present que té un cost de 2.900.000 €, menys de 450.000 € (és a dir, menys del 15% del cost), doncs de ben segur obtindrà altres subvencions per minimitzar la seva aportació al projecte. Els 450.000 € restants fins arribar als 900.000 € els aportarà el FEDER.

Però més enllà del contingut de la pancarta, potser el més preocupant és que el Consell Comarcal l'ha plantat a Sarrià de Ter com si de la bandera dels EEUU plantada a la Lluna es tractés, o la del Marroc a l'illa de Peregil!. I l'ha plantat sense ni tan sols haver-se aprovat definitivament el conveni de cessió, com bé subratllat l'Assumpció Vila al seu bloc amb l'apunt, de recomanada lectura, Aquesta pancarta és il·legal.

Molt gran és, efectivament, aquesta pancarta... més coses deu obviar i, fins potser, amagar...
-------------------------------------

pd: sobre el Centre de Visitants del Gironès també he escrit, en aquest bloc, els següents apunts:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada