dimarts, 16 de febrer del 2010

Escola per a la democràcia amb democràcia de baixa intensitat


El pitjor d'un error no és comertre'l, és repetir-lo sense reconèixer que l'havies comès... Demà al meu bloc un exemple de política local.

Ahir publicava aquesta piulada al meu Twitter i aquest és l'exemple del què us volia parlar:

En més d'una ocasió, al llarg d'aquest mandat municipal, he utilitzat l'expressió "l'home (i la dona) és l'únic animal que s'entrebanca dos cops amb la mateixa pedra". L'he escrit al bloc i l'he dit en més d'un ple municipal (la darrera vegada per l'aprovació del pressupost 2010), referint-me als reiterats i repetits errors que tot sovint comet el govern municipal; ahir dilluns se'n va perpretar un altre.

Amb el nom d'Escola per a la democràcia des del CEIP Montserrat amb el suport de l'ajuntament (se suposa) es prepara amb els alumnes de 5è i 6è de primària la realització de dos plens infantils, amb la noble missió d'aprendre part del funcionament de la nostra democràcia i de la presa de decisions. Fins aquñi tot seria normal si no fós perquè aquest any, com l'any passat, el nostre grup municipal (PSC) ha estat exclòs en la visita preparatòria i introductòria de l'ajuntament de Sarrià de Ter al CEIP Montserrat amb els alumnes dels respectius cursos.

Ahir dilluns l'alcalde (ERC) i el regidor d'educació (CiU) van explicar als i les alumnes el funcionament de l'ajuntament i van fer-ho, novament, com ja van fer l'any passat, sense comptar amb la nostra presència i participació. Que no som ajuntament també els qui fornem el grup municipal del PSC?. La nostra participació es limitarà a l'assistència als plens infantils.



Aquest error ja el van cometre l'any passat i prou que els hi vam manifestar, com vaig explicar al seu dia també en aquest bloc amb aquests apunts:

Quan la política no és pedagogia, del dimarts 24 de març de 2009

El problema és que per ells res de tot això és un problema i, encara menys, un error. Per tant el més lògic és que repeteixin el mateix error i que posin en crisi la segona part de la frase "equivocar-se és humà, rectificar és de savis"

Ja poden anar fent, l'alcalde i el tinent d'alcalde d'educació, lliçons de democràcia als alumnes de 5è i 6è de primària; mentre amb els llavis pronucien les paraules democràcia, pluralitat i participació dels seus gestos, dels seus fets, es destil·la que la seva és una democràcia, pluralitat i participació porugues, excloents i de baixa intsensitat... Tanta nosa (algú diria por, però fins i tot jo ho trobaria excessiu) els fem els del PSC?

Us imagineu intentar transmetre els valors de la no violència cridant! Doncs ells intenten transmetre els valors de la democràcia, la pluralitat i la participació girant-s'hi d'esquena...

-------------------------------------

pd: sobre aquesta qüestió també et pot interessar, a part dels apunts abans esmentats,  Plens infantils, plens d'il·lusions, plens de futur, del dissabte 13 de juny de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada