dijous, 18 de febrer del 2010

Web 2.0 per entitats: el secret és la simplicitat

Foto publicada al meu Twitxr amb aquesta piulada: Taller web 2.0 per entitats organitzat per @xarxanetorg fon.gs/3awzw3

Les entitats sense ànim de lucre no viuen, no vivim, al marge de les noves tecnologies i les oportunitats que el 2.0 ens pot brindar. Però no sempre les entitats disposen dels recursos econòmics i/o humans per estar al dia i, sobretot, posar al dia la seva pàgina web a nivell de continguts i reforçar llur vida 2.0

Quan fa anys l’objectiu era tenir pàgina web, qui més qui menys es costejava la creació d’una pàgina web a través d’algun servei professional privat, que creava el web de l’entitat i el gestionava mínimament a nivell d’actualització de contingut. Tot aquest procés de creació i manteniment del web era extern i en molts casos costós. Però quan tenir un web estàtic no és suficient, les eines 2.0 es posen, ara, també al servei de les entitats sense ànim de lucre per fer, de les seves webs estàtiques i amb gestió externa, webs dinàmiques i autogestionades; o bé per complementar llurs pàgines webs estàtiques, més corporatives, amb pàgines webs i espais 2.0 més dinàmics i participatius.
Aquesta és, en essència, la finalitat del Taller de web 2.0 per a entitats que va organitzar el passat divendres 5 de febrer xarxanet.org. Vaig assistir al taller en nom de la meva entitat (i on treballo: Fundació Plataforma Educativa) i vaig compartir, amb la resta d’entitats participants, una de les peticions més formulades: autogestionar-nos el contingut del nostre web sense necessitat de tenir coneixements especialitzats (sí d’usuari) d’informàtica. És a dir, simiplicitat. I les eines 2.0, tot i que al principi poden generar certa confusió i mareig (neologismes), són accessibles per la seva simplicitat.
Qui més qui menys tothom expressava el mateix:
"Volem una pàgina web que sigui fàcil de gestionar, de posar-hi contingut, que sigui gratuïta i que ens alliberi, en gran mesura, de la dependència, tecnològica i econòmica, dels informàtics."

Malgrat l’expansió dels blocs i xarxes socials, són moltes les entitats, i per tant les persones que en formen part, que encara en viuen al marge. No es tracta que d’un dia per l’altre tinguin bloc, TwitterFacebook i utilitzin altres eines 2.0. La qüestió és acompanyar-les en la definició de la seva vida 2.0, en funció de les seves necessitats, assessorant-les i acompanyant-les, posant a la seva disposició eines, formació i suport tècnic. Aquesta és la finalitat del servei gratuït de creació de pàgines web de xarxanet.org



Jo ja m’hi he inscrit...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada