dimarts, 9 de febrer del 2010

Exalcalde vs alcalde pel centre de visitants


Assistia avui fa quinze dies, el passat dimarts 26 de gener de 2010, el veí de Sarrià de Ter Josep Turbau al ple municipal ordinari. Com és tradicional a Sarrià de Ter des de fa molts anys, acabat el ple el públic si ho desitja pot prendre la paraula per dir-hi la seva, fet que quasi mai passa, entre d'altres pel poc públic que habitualment hi assisteix, la majoria, familiars i/o gent propera als respectius grups municipals.

Va prendre la paraula el ciutadà Josep Turbau, a qui ningú se li escapa que, tot i ser naturalment un veí més, és un dels tres exalcaldes de Sarrià de Ter des de la recuperació de la democràcia i la nostra independència.

Josep Turbau va qüestionar a l'actual alcalde la seva credibilitat vers el seu propi programa electoral, el d'ERC, preguntant-li si efectivament ell i el seu grup es creia el programa electoral amb el què es van presentar a les darreres eleccions, fent especial incidència als punts sobre l'equipament que ara el govern preveu cedir gratuïtament al Consell Comarcal del Gironès pel futur Centre de Visitants.

A partir d'aquest moment es va generar un crescendo fins a desbordar, en alguns membres de l'equip de govern, d'ERC i de CiU, la tensió i crispació, etzibant una cadena de retrets, més a l'exalcalde Turbau que no pas al ciutadà Josep...

Al llarg de la seva interrompuda intervenció Josep Turbau va llegir aquests fragments del programa electoral del 2007 d'ERC de Sarrià de Ter (pdf):

Un nou arxiu històric. Recuperarem els documents històrics locals, ara a Girona, i els posarem en valor en un espai nou al costat de la nova biblioteca-centre cultural de la zona Cobega.



Fons artístic local. Sarrià de Ter de part de l'obra de l'artista Emília Xargay. Aquest fons conjuntament amb el d'altres d'autors locals i el que s'ha anat adquirint en els darrers anys s'ha de difondre. Per això destinarem un espai al costat de la nova biblioteca per mostrar permanentment aquestes obres.

Volia fer veure Josep Turbau que el grup d'ERC i l'alcalde es contradeia en la seva decisió de cedir gratuïtament 1.081 m2 d'equipament municipal al Consell Comarcal. L'alcalde, visiblement molest, es va justificar argumentant que el seu programa electoral podia quedar superat pel pacte de govern amb un altre grup municipal (CiU) i per les circumstàncies del moment...

Josep Turbau va insistir incidint, ja no específicament amb el què ERC deia sobre el Centre Cultural (un plantejament semblant, sinò idèntic, al del PSC de Sarrià de Ter), sinó sobre una de les màximes del programa electoral d'ERC que, segons Turbau, també deixa en fora de joc l'alcalde i el seu grup municipal.

Primer de tot. Sarrià. Durant els propers anys la nostra prioritat serà Sarrià de Ter. Per sobre de qualsevol altra possibilitat i oportunitat que aparegui.

Va ser lamentable la reacció d'alguns membres del govern, que van començar fer retrets sobre actuacions de Josep Turbau i els seus equips de govern, en comptes de respectar la seva paraula i deixar-li expressar la seva queixa...

Si algun dia l'alcalde actual ha tingut la temptació d'erigir-se com el relleu natural de l'alcalde Turbau l'altre dia va quedar clar, manifestament i públicament clar, que el relleu natural a l'alcaldia de Sarrià de Ter va finalitzar amb la fi del mandat de l'alcalde Nicolàs Pichardo, a mitjans del 2007.

Josep Turbau coneix bé el món local, no en va va ser regidor durant 17 anys i 13 d'ells va ser alcalde. Sap ben bé del què parla i ho fa amb coneixement i fonament quan qüestiona la cessió gratuïta d'aquest equipament municipal... Potser és això el què tan va molestar als grups del govern actual, que la seva decisió fos qüestionada precisament per un veí que a més resulta ser un exalcalde...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada