dijous, 17 de juliol del 2008

4rt Festival Emergent del Gironès

Entre el cap de setmana passat (11, 12 i 13) i aquest proper (18, 19 i 20) es celebra a sis pobles de la comarca del Gironès el 4rt Festival Emergent [web] organitzat pel Consell Comarcal del Gironès i l'associació Fringe: Vilablareix, Sant Gregori, Campllong, Cassà de la Selva, Madremanya i Sarrià de Ter.

Amb una programació variada, en la que destaquen artistes com Cris Juanico, Quico Pi de la Serra, Roger Mas (i MySpace) i Mazoni (i MySpace), el Festival Emergent té la voluntat de ser el "festival d'arts escèniques del Gironès", "portant les arts escèniques a les places dels pobles". El cert és que aquesta voluntat es va consolidant any rere any; només cal fer una repassada a totes les edicions i veure la progressió de pobles participants en cada edició (1, 3, 5, 6):

1r Festival Emergent (2005): Salt
2n Festival Emergent (2006): Salt, Vilablareix i Madremanya
3r Festival Emergent (2007): Salt, Vilablareix, Madremanya, Llagostera i Sant Martí de Llémena
4rt Festival Emergent (2008): Vilablareix, Sant Gregori, Campllong, Cassà de la Selva, Madremanya i Sarrià de Ter

Precisament ahir dimecres el Ple del Consell Comarcal del Gironès va aprovar el conveni entre el Consell Comarcal i els sis municipis. En representació del grup comarcal del PSC-PM vaig intervenir en aquest punt per dir bàsicament que, des del nostre grup, valoràvem molt positivament l'evolució d'aquest festival i celebràvem que, any rere any, s'anés augmentant el nombre de municipis participants.

El comentari era pertinent, ja que en la seva primera edició (2005) des del grup comarcal socialista, del qual llavors jo n'era el portaveu, havíem mostrat el nostre desacord, no en el festival en sí, sinó en el fet que semblava que aleshores el Consell Comarcal subvencionava una activitat de la Festa Major de Salt (únic municipi que hi participava), quan el Consell Comarcal, en les seva línia d'ajudes i subvencions de l'àrea de Cultura, exclou la possibilitat de finançar activitats de les festes majors. A partir de la segona edició el Festival Emergent va començar a prendre el què des de la primera edició nosaltres havíem demanat: que el festival s'obrís i s'eixamplés als altres pobles de la comarca.
Si aleshores vam ser crítics era de justícia, entenc jo, que ara en valoréssim positivament la seva evolució.

D'altra banda ahir, si voleu més com a anècdota, en la meva intervenció al Ple del Consell Comarcal, vam fer l'observació que alguns municipis (nosaltres n'havíem detectat 2) no esmentaven el Consell Comarcal ni l'associació Fringe com a organitzadors en publicacions i edicions municipals, tal i com marca el punt 5 del conveni, referent a la difusió: En tots els mitjans de difusió utilitzats per a promoure les accions objecte d’aquest conveni, hi figuraran el Consell Comarcal del Gironès, l’Ajuntament de Sarrià de Ter i l’associació Fringe com a organitzadors.

En el cas de Sarrià de Ter, un dels municipis, l'error ja està esmenat a la pàgina web [Aquest diumenge Festival Emergent a Sarrià de Ter!], no essent possible esmenar-lo a la publicació impresa del Sarrià Actiu (no us l'enllaço perquè encara no està penjat al web municipal la versió en .pdf).
Vaig apuntar i puntualitzar, en la rèplica, que no interpretàvem mala fe en aquestes omissions, només que enteníem que calia donar tota la informació i complir el conveni, sobretot tenint present que l'esforç econòmic del Consell Comarcal és important, amb una aportació de 30.300 €, mentre que l'associació Fringe aporta 8.000 € i cada municipi 1.200 €. És de justícia, doncs, que hi figurin els que més hi aporten.

El més important, però, és la programació. El que queda per veure, aquests proper cap de setmana, és el següent:

Cassà de la Selva. 18 de juliol a les 10 del vespre al pati Can Trinxeria
Miquel Abras -pop rock-
Katraska -mim+DJ-
Gemma Arimany -poesia cantada-
Jordi Busquets -música experimental -
Quico Pi de la Serra -cançó-
Christian Atanasiu -monòleg d'humor-
David Julià -foto sketch-

Madremanya. 19 de juliola les 10 del vespre a plaça major
Eduard Biosca -monòleg d'humor-
Jordi Garcia i Miquel Sempere -flamenc-
Valeria Guglietti -ombres xineses-
Roger Mas -cançó-
Kulactiu -teatre musical-
Sanjosex -cançó d'autor-
David Julià -foto sketch-

Sarrià de Ter. 20 de juliol a les 7 de la tarda al carrer major
Sol fa sirc -malabars-
Amarillo -música mediterrània-
Fèlix Brunet -mentalisme-
Refugi -cançò-
Sol fa sirc -malabars-
Katraska -mim+DJ-
David Julià -foto sketch-

---------------------------

pd1: malauradament no podré assistir, el proper diumenge, a les actuacions de l'Emergent a Sarrià de Ter. El diumenge al vespre seré a Barcelona, concretament al Camp Nou... sí sí, al concert de Bruce Springsteen (i wiki)!.
pd2: la imatge que acompanya aquest post és de l'edició de l'any passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada