dimarts, 1 de juliol del 2008

Cercabloc

Coneixeu els blocs que hi ha a la vostra comarca?. Sabeu de quina tipologia són? ... de política, literatura, economia, cinema, periodisme, esports...

No sempre coneixem el què tenim més a prop, a vegades senzillament perquè ni tan sols sabíem que existia...

L'Eduard Díaz ha posat en funcionament Cercabloc, el directori dels blocs dels països catalans. El Cercabloc també és al Twitter (cercabloc), i és que quan s'està a la xarxa, s'hi és amb plenitud!.

La cerca es pot fer a través d'un mapa comarcal interactiu dels Països Catalans, o bé a través de menús desplegables per províncies i/o temàtiques.

Per ser present al directori, perquè el teu bloc sigui cercable, és imprescindible donar-lo d'alta al Cercabloc, omplint un formular-hi. El procés d'alta també recull la informació sobre altres webs i/o participació a xarxes socials de l'autor del bloc: twitter, facebook, plurk, flikr, youtube, twitxr...

Quan cerques per comarca apareix un mapa (tipus google maps) que situa els blocs al territori, amb el llistat de blocs sota em mapa, amb una primera informació. Clicant sobre la icona d'Informació, es detalla un xic més el contingut i seguiment del bloc seleccionat (per exemple aquest bloc, el petites gotes fredes tremolant). Cercabloc també permet la possibilitat de subscriure's als blocs.

Bona, i sobretot necessària, iniciativa la de l'Eduard Díaz, ja que també és una manera de visualitzar la força i la vitalitat blocaire de casa nostra.

I ja ho sabeu, si teniu bloc i voleu ser més visibles, Cercabloc us espera amb els braços oberts!.

------------------------------------

pd: per cert, la sorpresa, i molt agradable, ha estat veure que la imatge de portada de Cercabloc (almenys de moment), més enllà del mapa dels Països Catalans, és una fotografia del meu germà, Bernat Casero (flikr i web personal). Efectivament és la imatge que també il·lustra aquest post.

1 comentari:

  1. Ostres que n'és de petita la blocosfera !! al teu germà el tinc nlaçat en un altre bloc que gestiono sobre Girona i com a favorit a flickr !! És una canya fent fotografies,

    Salut i €

    ResponElimina