dijous, 31 de juliol del 2008

Petició per recuperar la inscricpió setmanal al Casalet de Sarrià de Ter

Sobre aquest tema ja n'havia parlat a principis de mes en un post titulat El Casalet d'estiu de Sarrià de Ter (publicat el 2 de juliol de 2008). Vaig exposar-ho en el darrer Consell Escolar Municipal de Sarrià de Ter, que es va celebrar a mitjans de juliol, i vaig tornar-ho a exposar, i demanar, al darrer Ple de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, que es va celebrar aquest passat dimarts 29 de juliol.
Des del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter ahir dimecres vam emetre aquesta nota de premsa referent ala nostra petició de recuperar l'opció d'inscripció setmanal al Casalet d'estiu de Sarrià de Ter.

El PSC demana que es recuperi l´opció d´inscripció setmanal al casalet d´estiu de Sarrià de Ter pel proper estiu

Roger Casero reclama que aquesta opció, que s´ha eliminat aquest any pel Casalet, es recuperi pel proper estiu, permetent una major adaptació de les activitats de lleure dels infants a les necessitats de les famílies


El PSC de Sarrià de Ter ha demanat al govern municipal que en la programació de les activitats d´estiu de l´any vinent es recuperi l´opció d´inscripció per setmanes al Casalet. La petició la va fer el portaveu del grup municipal del PSC al Ple de l´Ajuntament de Sarrià de Ter d´aquest passat dimarts 29 de juliol.

L´opció d´inscripció per setmanes a les activitats del Casal Esportiu (3 a 12 anys) i del Casalet (1 a 3 anys) és una opció que s´ofereix des de fa anys a Sarrià de Ter, flexibilitat que permet ajustar les activitats de lleure dels infants a les necessitats de les famílies per compatibilitzar les vacances escolars amb els horaris i vacances laborals dels pares i mares.

Segons Roger Casero, portaveu del PSC, “el fet que s´exteranlitzi el Casalet, com ha passat aquest any, no és motiu suficient per eliminar l´opció d´inscripció setmanal, ja que és l´Ajuntament qui ha de definir l´oferta de les activitats de lleure”. Per Casero “el problema ha estat que el Casalet s´ha planificat tard i a l´hora de negociar el servei, a corre cuita, el govern municipal va cedir en aquest punt.”

Roger Casero, que va valorar molt positivament el servei de Casalet que ofereix l´entitat externa, va demanar al govern que de cares al proper estiu, amb independència de qui finalment gestioni el Casalet, es recuperi l´opció d´inscripció per setmanes, tal i com demanen moltes famílies usuàries del Casalet i d´altres que no s´hi ha inscrit precisament perquè l´oferta mensual no s´ajustava a les seves necessitats.

En aquest sentit Roger Casero va dir que “des del PSC no qüestionem l´externalització, ens sembla una fórmula que pot resultar i de fet resulta positiva, no només econòmicament, però demanem que es recuperi el valor afegit que ofereix Sarrià de Ter a les activitats d´estiu, alhora que esperem que la decisió de no permetre la inscripció setmanal no s´estengui també al Casal Esportiu”.


La notícia ha estat recollida per Ràdio Sarrià, qui ha publicat la nota de prems al seu web: El PSC de Sarrià demana que es recuperi l'opció d'inscripció setmanal al Casalet pel proper estiu.

També ha publicat la notícia el Diari de Girona en l'edició d'avui dijous:

El PSC demana recuperar l'opció d'inscripció setmanal al casalet d'estiu

Casero defensa una major adaptació de les activitats dels infants a les necessitats de les famílies

SARRIÀ DE TER DDG

El PSC de Sarrià de Ter ha demanat al govern d'ERC i CiU que en la programació de les activitats d'estiu de l'any vinent es recuperi l'opció d'inscripció per setmanes al Casalet. La petició la va fer el portaveu del grup municipal del PSC al ple de dimarts.

L'opció d'inscripció per setmanes a les activitats del Casal Esportiu (3 a 12 anys) i del Casalet (1 a 3 anys) és una opció que s'ofereix des de fa anys a Sarrià de Ter, flexibilitat que permet ajustar les activitats de lleure dels infants a les necessitats de les famílies per compatibilitzar les vacances escolars amb els horaris i vacances laborals dels pares i mares. Segons Roger Casero, portaveu del PSC, "el fet que s'externalitzi el Casalet, com ha passat aquest any, no és motiu suficient per eliminar l'opció d'inscripció setmanal, ja que és l'Ajuntament qui ha de definir l'oferta de les activitats de lleure". "El problema ha estat que el Casalet s'ha planificat tard", afirma.


I per acabar 2 consideracions:

1.- personalment, com a pare d'una nena usuària del Casalet, estic molt satisfet del servei i atenció oferts per l'entitat que el gestiona aquest any. De fet com a grup municipal hem expressat també la valoració positiva i que el fet de l'externalització no el qüestionem. I ja vaig expressar-ho, això, a principis de mes, just al principi del Casalet.

2.- entenc que la inscripció per setmanes afegeix complexitat a l'hora de programar les activitats d'estiu, però no és una opció perjudicial en sí mateixa. De fet malgrat haver pagat tot el mes, algunes famílies només n'han fet ús algunes setmanes, de manera que també es dóna la realitat de variació en la mainada que assisteix al Casalet (com passa al Casal esportiu). D'altra banda si es considerés que aquesta opció és pedagògicament negativa pel Casalet, perquè es manté al Casal esportiu?...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada