dijous, 24 de juliol del 2008

Facto Delafé y las Flores Azules a la Devesa


Quina vitalitat, quina energia!. No només en el seu directe, també en la seva música, les seves cançons, les seves lletres. Són Facto Delafé i las Flores Azules (MySpace)

El seu so és molt particular, una mixtura entre la música pop-rock i una posada en escena, actitud i manera de cantar més propera al hip-hop. S'associa sovint el hip-hop amb una manera de cantar agressiva, contundent, amb unes lletres crítiques i molt realistes; la seva és una actitud més soft, però igualment crítica, però amb uns contorns més arrodonits...

La presència i veu (de porcelana, com la seva presència, aparentment fràgil, només aparentment...) d'Helena Miquel -las flores azules- (veu i cors) dóna preciament aquesta personalitat al grup, ja que si bé l'Oscar Daniello -delafe- (veu i lletres) té una actitud més hip-hop, també més cool, ella és més melòdica. Però ambdós dominen bé l'escenari i la connexió amb el públic, juntament amb en Marc Barrachina -facto- (bases, cors i producció) que al darrera les màquines aporta un punt de bojeria. Les seves lletres són poesia cantada, carregada de positivisme, amb poca decadència i un polsim de crítica. Són lletres emotives, amb més càrrega emocional que bilis i, per descomptat, gens destructives.
El concert d'ahir a la carpa Nummunit de la Devesa va ser genial!. Hi havia molta gent i molta, com nosaltres (la Sira i jo) era la primera vegada que els escoltàvem el directe. A casa fa temps que els escoltem i finalment vam poder anar-los a veure resolent certa logística (les nenes, a casa la meva mare... ai les àvies, quin gran invent!).

---------------------------------

pd1: FACTO DELAFÉ Y LAS FLORES AZULES - La Juani


pd2: FACTO DELAFÉ Y LAS FLORES AZULES - La Fuerza


pd3: Facto Delafé - Sólo palabras


pd4: Facto Delafé y Las Flores Azules - EL INDIO


pd5: Facto Delafé y Las Flores Azules - Making Off de "El Indio"


pd6: MAKING OF "MAR EL PODER DEL MAR"


pd7: Ja és primavera!


La música de Facto Delafé i las Flores Azules també ha servit per musicar l'anunci primaveral d'aquesta conegudíssima casa comercial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada