divendres, 18 de juliol del 2008

Bona sort Bassas!... Benvinguda Neus!

Sempre arriba el dia, en tot (política, empreses, esports), en què arriba el darrer dia. I a l'Antoni Bassas (wiki) com a director i presentador d'El matí de Catalunya Ràdio l'hi ha arribat avui, divendres 18 de juliol.

Antoni Bassas és un gran professional (la seva trajectòria l'avala) que ha estat el principal referent informatiu radiofònic a Catalunya els darrers 14 anys. Mesos enrere la direcció de Catalunya Ràdio l'hi havia proposat alguns canvis i ell no els va acceptar, arribant finalment a la decisió de deixar l'informatiu matinal.

Ell ha estat, per alguns, la personificació (no de manera exclusiva) de la crosta nacionalista de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA); uns altres interpreten la seva destitució en clau política (el fet d'arrencar la crosta). Veure la seva sortida en clau política és interpretar la seva entrada i permanència, al llarg de 14 temporades, també en clau política. Ni una cosa ni l'altre serien, entenc, acceptables pel propi Bassas.

Amb els canvis que es proposen, canvi d'horaris i de continguts, la direcció de Catalunya Ràdio arrisca; hem de suposar que en són conscients. Hem de suposar que els canvis proposats no són capricis de la direcció, sinó que responen a la necessitat d'actualitzar la programació. Bé, el temps dirà...

Neus Bonet, fins ara cap de programes de Catalunya Ràdio, serà qui agafarà les regnes del nou informatiu matinal. Celebro que finalment, 25 anys després, una dona presenti l'informatiu estrella de l'emissora, malgrat és cert que ella mateixa, com altres periodistes, han presentat informatius com el Catalunya Matí, presentat actualment per Marta Bellés. En un panorama on la feminització de la ràdio es centra a les tardes i a la nit (després dels programes esportius nocturns), celebro que la principal emissora de ràdio pública faci una forta aposta professional, i a més que sigui una dona.

Neus Bonet, entrevistada pel propi Antoni Bassas, ha dit que no dilapidarà els valors i punts forts que Antoni Bassas ha tingut al seu programa, però tampoc se'ns escapa que, tal com va fer Antoni Bassas després de recollir el testimoni de Josep Cuní, amb el pas dels mesos i temporades, la Neus Bonet anirà perfilant el seu propi programa.

Molta sort a l'Antoni Bassas en els seus nous projectes professionals. Veurem què fa i on...

I a la Neus, donar-li la benvinguda als nostres matins de cada dia...

------------------------------------
pd1: comiat d'El Matí de Catalunya Ràdio, on Bassas explica els motius pels quals no continua davant del programa, entre d'altres l'eliminació de l'Alguna Pregunta Més (APM), un dels espais que precisament definien el programa d'en Bassas:

pd2: APM: Edició migdia. A destacar la intervenció d'en Manolo: "si me queríais echar a mí, no hacía falta que se marchara todo quisqui!" (més o menys):
http://www.catradio.cat/podcast/xml/2/3/podprograma432.xml

pd4: Lluís Llach: Un núvol blanc


M'ha agradat que Antoni Bassas s'hagi servit d'aquesta cançó per segellar el seu comiat al davant d'El matí de Catalunya Ràdio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada