divendres, 21 de desembre del 2007

És Nadal... siguem modestos, siguem humils


Fa dies que és Nadal... he dit dies, fa setmanes!. Aquests darrers dies, però, hi ha una acceleració d'activitat frenètica: sopars d'empresa, sopars polítics, amics invisibles de la feina, de la família, de les filles, de l'escola, de les activitats extraescolars... són uns dies sense treva!.

Són dies, aquests darrers, de fer i rebre felicitacions, cada vegada més per correu electrònic que per correu postal. Com veieu, el PSC de Sarrià de Ter no en som, un any més, cap excepció, i també hem fet la nostra felicitació, la del PSC de Sarrià de Ter.

De les múltiples felicitacions de Nadal rebudes aquests dies n'hi ha una que la trobo especialment encertada, bé, més que felicitació, el missatge que conté, ja que, possiblement, moguts per la lluminositat dels carrers i aparadors, per la paga doble i pel caire general d'alegria i optimisme (dos elements importants per al consum), moguts doncs per aquesta mena de "bon rotllo" general, maximitzem a vegades fins a límits inabastables la nostra capacitat de ser feliços al llarg de tot un any.

En Nicolás Pichardo, ex alcalde i amic de Sarrià de Ter, em va enviar, també a les companyes del grup municipal del PSC, una felicitació amb un text molt emotiu. No és aquest text al que em refereixo, sinó al que acomopanyava com a cos del missatge del correu electrònic:

QUE TINGUEM TOTS UN BON NADAL I UN ASSENYAT ANY 2008.

M'encanta aquest assenyat, ja que sense deixar de desitjar-te el millor, et predisposa a prendre una actitud més reflexiva, potser més humil, més modesta, menys pretenciosa de cares al 2008, actitud especialment recomanable el darrer dia de l'any, quan entre campanades, raïm i cava ens fem els propòsits per l'any que acabem d'estrenar.
Em fa pensar, aquesta actitud, amb la que segons el diari El Punt ha adoptat el President Montilla a través de la seva felicitació: Montilla imposa un Nadal auster.

És molt agraït rebre felicitacions de Nadal, senyal que algú ha pensat en tu, També és molt divertit veure la gran diversitat de felicitacions que hi ha. La fotografia digital i les noves tecnologies han fet de cada un de nosaltres un autèntic dissenyador de felicitacions de Nadal, amb animacions gif, amb power points, amb fotografies... sinó també hi ha, a la xarxa, qui s'encarrega, com aquesta pàgina, ElfYourself, que et converteix, si ho vols, a tu i a atota la teva família en uns autèntics elfs dansaires... també hi ha la felicitació que ofereix la Generalitat, Per Nadal més que mai tu tries (missatge subliminal?).

En fi, que és Nadal i és inevitable, pel què és del tot perceptiva la recomanació que, a través de la seva felicitació nadalenca, fa la Coordinadora d'ONG de les Comarques Gironines: Per Nadal NO tot s'hi val. Consum responsable per Nadal. Són interessants les idees solidàries per Nadal que proposen.

Des del petites gotes fredes tremolant us desitgem unes bones festes, amb l'esperança que trobeu, al 2008, més d'un motiu per somriure.

-------------------------
pd1: Nadala del PSC

pd2: Carme Chacón té blog, el blog de Carme Chacón, una weblog col·laborativa de recolzament de la nostra candidata.

pd3: Aquelles nits de Nadal


pd4: Quan somrius


pd4: Happy Christmas (War is Over)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada