Coses que faig, coses que veig, coses que penso...
dilluns, 11 de març del 2024
La connexió (terrorista) russa
Rússia ha declarat terrorista a Garri Kaspàrov, excampió del món d'escacs, polític i activista rus. Suposo que entre els mèrits per a ser declarat terrorista hi ha el fet de ser un ferm opositor de Putin, d'haver-se mostrat crític amb la invasió d'Ucraïna i d'haver acusat el president rus d'assassinar l'advocat, activista i polític rus Aleksei Navalni.
No consta que hagi perpetrat cap atemptat terrorista, ni que en sigui l'autor material o intel·lectual, ni que n'estigui maquinant cap. Per a les autoritats russes no calen, aquestes evidències, n'hi ha prou amb intentar-li bufar a la cara, ni que sigui amb una piulada, al president rus. Tot opositor a Putin, tard o d'hora, o és declarat terrorista, o acaba mort, o ambdues coses. En aquesta ruleta russa deu haver-hi sis bales al carregador de la pistola, en comptes de només una.
Rússia no és l'únic estat on la declaració de terrorista resulta ser tan barata, també ho és a Espanya, sobretot després que el Tribunal Suprem hagi acordat per unanimitat investigar i, si escau, enjudiciar Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per delictes de terrorisme en relació amb els fets investigats en el cas Tsunami Democràtic. L'artífex d'aquest artifici, d'aquest disbarat judicial, és el magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón.
Aquesta sí que és una connexió russa, una perillosa semblança que situa a les més altes instàncies del poder judicial espanyol als antípodes de la democràcia, com també es demostra, per obra i gràcia del Partit Popular, amb la negativa del deure democràtic de renovar el Consell General del Poder Judicial.
Avui que fa 20 anys de l'11M, el terrible atemptat de Madrid de l'11 de març de 2004 perpetrat per Al-Qaida causant 193 víctimes mortals i més de 2.000 persones ferides, és insultant veure com es tergiversa el concepte (no només asèpticament en l'àmbit semàntic, també en l'àmbit judicial) de terrorisme. I més en un estat, Espanya, que l'ha sofert especialment durant dècades.
La justícia espanyola, avui, és més a prop de Rússia que d'Europa...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada