dimarts, 6 de febrer del 2024

Inferns particulars


Hi ha una veïna del meu barri que fa mesos que viu un infern, una situació incomprensible que l'ha trasbalsat, havent de fer un munt de paperassa per defensar-se davant l'actuació prepotent d'uns servidors públics, en aquest cas de la policia municipal de Girona.

La veïna va rebre mesos enrere la notificació d'una multa per un estacionament suposadament prohibit, just davant de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà; la dona, com tants altres veïns i veïnes, efectivament havia aparcat en una zona pintada amb una ratlla groga, senyal que impedeix l'estacionament; però el cas és que aquesta ratlla groga té una excepcionalitat, marcada per uns senyals que hi ha penjats d'uns fanals a l'inici i al bell mig del tram puntat de groc, que permet l'estacionament de vehicles des de les sis de la tarda fins a les vuit del matí.

L'hora de la denúncia era per sobre les sis de la tarda, i lluny d'entrar en raons, la policia municipal va insistir a mantenir la denúncia, refusant els recursos de la veïna, arribant fins i tot a tractar-la amb menyspreu en alguna de les respostes.

Temps enrere la veïna va informar-nos a l'Associació de Veïns i Veïnes de Pont Major de la seva situació en relació amb la sanció; jo recordo que, a banda d'escoltar-la, li vaig suggerir que s'adrecés a la Defensora de la Ciutadania de Girona. Des d'aleshores no hi havia tornat a parlar, que jo recordi.

La setmana passada la veïna em va veure pel carrer i vam parlar una estona. Em va dir que se sentia decebuda amb l'Associació de Veïns i Veïnes, i vaig entomar la crítica amb esportivitat; entenc que més enllà del seu problema particular amb la sanció, caldria resoldre millor la senyalització de l'estacionament d'aquell tram de carrer, per donar seguretat als qui hi aparquen, i no deixar ni un marge de dubte davant una possible sanció.

Afortunadament, la Defensora de la Ciutadania ha resolt la sanció en favor de la veïna, però ni aquesta resolució favorable li ha sufocat el seu infern. El sentiment d'indefensió i d'impotència davant l'actitud prepotent o abusiva d'alguns servidors públics a vegades és tan profund que ens acaba encenent... Per apaivagar les seves flames, la veïna no només necessita que se li doni la raó, com finalment ha passat, també que es repari d'alguna manera el desemparament que ha viscut, també per part de l'AV del barri.

Més enllà de les disculpes que li vaig transmetre, i de demanar-li què més hauríem pogut fer per ella, caldrà que com a AV demanem formalment a l'Ajuntament que senyalitzi correctament aquella zona, especialment l'excepcionalitat d'estacionament, per tal que cap altre veí o veïna passi pel mateix infern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada