dilluns, 19 de febrer del 2024

Per què hauria de recollir la teva merda?


La pregunta és lícita, només faltaria, i a banda de necessària, és inevitable: per què hauria de recollir la teva merda?

Aquesta pregunta, aquesta qüestió, planava ahir a la tarda entre alguns membres del nombrós grup de WhatsApp del meu barri, hores després que entre la Brigada del Salabret i uns quants veïns i veïnes de Pont Major recollíssim més de 450 quilos de brossa, o si ho preferiu, amb perdó, de merda.

És lícita la pregunta, també algunes de les respostes, que se centren més en els incívics que embruten, argumentant que encara embrutaran més si després hi ha qui ho reculli, o d'altres que se centren més en les administracions, argumentant que és a elles a qui els correspon recollir la merda, mantenir netes les lleres i els entorns dels rius.

I sí, certament la Brigada del Salabret interpel·la a les administracions i fa crides al civisme, i ho fan sempre que en tenen ocasió. Però no es queden aquí i fan un pas més, fan un generós i altruista pas de responsabilitat organitzant les trobades per netejar espais públics, i animant a la gent a participar-hi.

I amb la seva crida, tal com versa el seu eslògan, donen resposta, la seva resposta, clara, diàfana i contundent, a la pregunta plantejada (per què hauria de recollir la teva merda?): 

No és la nostra merda, però sí que és el nostre planeta!

1 comentari: