dimecres, 22 d’agost del 2018

"La bomba"


Possiblement ha pres la millor decisió de les tres que podia prendre: quedar-se, marxar a un altre equip o retirar-se.

Quedar-se hagués estat un greu error; suposo que si ell no ho veia clar algú li deuria fer veure. Tot i tenir contracte en vigor no comptava, aquesta propera temporada, per l'entrenador, pel que estava condemnat a passar molts minuts a la banqueta, a entrar poc en les rotacions. Quedant-se corria el risc d'arrossegar-se per les pistes, de deixar de ser un actiu per l'equip a ser un problema.

Marxar a un altre equip, especialment d'una altra lliga, hagués estat una bona opció en cas que el bàsquet (en actiu) encara li corregués per les venes. Podria haver emprès una nova aventura en una altra lliga amb un darrer, i generós, contracte milionari. També és cert que d'aventura ell ja va viure la de la temporada que va jugar a la NBA, lliga a la que no es va acabar d'adaptar; potser per això, i perquè està ben establert aquí amb la seva família, ha descartat tornar a fer les maletes.

Retirar-se segurament ha estat una decisió difícil, possiblement la més difícil i, alhora, la més encertada. Potser s'ha retirat una mica a contracor, resignat davant la voluntat de l'entrenador i el club de prescindir d'ell com a jugador. Però vistes les altres dues opcions aquesta queia pel seu propi pes.

Juan Carlos Navarro "La bomba" es retira després demés de 20 temporades jugant i un munt de títols i reconeixements individuals amb el Barça de bàsquet i la selecció espanyola.

El seu palmarès és impressionant (8 lligues ACB, 7 Copes del Rey, 5 Supercopes ACB, 2 Eurolligues, 1 Copa Korac, 1 Campionat del Món, 2 Europeus, 2 medalles de plata olímpiques i 1 bronze entre altres títols), també els seus rècords i fites individuals (9 MVP, líder de partits, punts, valoració i triples, entre d'altres a l'Eurolliga ), però si avui ja és un mite del bàsquet és sobretot pel seu joc, per la seva habilitat amb la pilota tot i no ser un base, pel seu tir exterior, per la seva visió de joc, perquè mai li ha cremat la pilota en els moments decisius i sobretot per la genialitat que el defineix: la bomba! Un tir entrant a cistella que s'enlaira verticalment evitant el tap dels pivots i que cau, literalment com una bomba, dins el cèrcol!

Tot el que de petit vaig gaudir veient jugar a Juan Antonio San Epifanio "Epi" de gran ho he fet veient jugar a Juan Carlos Navarro "La bomba"!

Si fins ara era un mite en actiu, a partir d'ara ja és, sense cap mena de dubte, llegenda! Ben aviat la seva samarreta lluirà al sostre del Palau Blaugrana al costat de les de Nacho Zolozábal, d'Andrés Jiménez "Jimix", Juan Antonio San Epifanio "Epi" i Roberto Dueñas...

Definitivament Juan Carlos Navarro ha estat la bomba!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada